Maarten Krijger

ARIA kandidaat Maarten Krijger

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Maarten Krijger zich aan u voor. 

Vertellen van verhalen

De passie van Maarten ligt in het vertellen van een verhaal en hij wil heel graag muziek overbrengen. Maarten heeft altijd gezongen want zijn moeder is muziekdocent. Maar hij komt uit een gewoon nest dus wordt hij niet zomaar meegenomen naar de opera. Op z’n 11e gaat hij met zijn moeder naar de musical Tarzan en vanaf dan is hij om. Uiteindelijk kiest hij voor klassieke muziek, ook omdat hij vooral wil leren hoe je je stem zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Maarten is afgestudeerd aan het conservatorium. Hij regisseert, speelt toneel en hij zingt. Maar door corona heeft hij zich om laten scholen tot pensioenspecialist.

Glimlach terugbrengen in de opera

Hij vindt opera te gek maar vindt het jammer dat er vaak een stigma aan zit. Hij voldoet daar namelijk niet aan en hij draagt er graag aan bij om aan een breed publiek te laten zien hoe mooi opera is. “Ik wil de glimlach terugbrengen in de opera en heb echt iets nieuws te bieden!”

Naast opera houdt Maarten erg van dansen. Op klompen welteverstaan. Hij zat bij een folklore dansgenootschap Paloina en reisde daarmee de hele wereld rond. Maarten is een collectief met zang collega-Hansje gestart. Het doel van dit collectief is om mensen die niets van opera weten geïnspireerd te laten raken door deze prachtige wereld.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie