Hansje van Welbergen

ARIA kandidaat Hansje van Welbergen

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Hansje van Welbergen zich aan u voor. 

Veranderende stem

Het leven van de Tilburgse Hansje verandert als ze als jong meisje auditie doet voor The Sound Of Music. Ze krijgt een klein rolletje en is meteen verkocht: zingen – en acteren – dat is wat ze wil. Ze stippelt haar hele leven uit als musicalzangeres en haar hele middelbareschooltijd staat in het teken van musicals. Echter muteert haar stem en wordt haar medegedeeld dat ze het musical repertoire niet meer kan zingen. De wereld van Hansje stort in, wat moet ze nu dan gaan doen?

Niet zingen is geen optie!

Een tijdje niet zingen heeft ze geprobeerd, maar dat houdt ze niet lang vol. Op aanraden van een vriend duikt ze in de operawereld. Hansje komt in aanraking met het klassieke repertoire, dit repertoire kan ze wél zingen. Ze is meteen verliefd en ontwikkelt zich tot een enorme klassieke muziekliefhebber. Ze gaat een master Klassiek Muziektheater studeren en realiseert zich dat er weer een toekomst in de muziek zit en Hansje grijpt deze met beide handen aan. Naast zingen werkt Hansje als leidinggevende bij de Schouwburg in Tilburg, ze stuurt aan, begeleidt artiesten en overziet alles met de techniek.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een antwoord