Vera Fiselier

ARIA kandidaat Vera Fiselier

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Vera Fiselier zich aan u voor. 

Dromen

Vera is vrolijk, creatief en een enorme dagdromer. Ze droomt ervan om elke dag wakker te worden, te repeteren en dan ‘s avonds op het podium te staan. Dat is wat ze het liefste doet: zingen, acteren en mensen laten zien dat opera niet saai is, maar mooi en passievol.

‘Stiekem’ zingen op haar kamer

Vera droomt hier niet altijd van. Ze is opgegroeid in een zeer muzikale familie. Omdat ze als kind wordt omringd door zangers, durft ze nooit in hun bijzijn te zingen. Daarom doet ze dit ‘stiekem’ en alleen op haar kamer. Hier zingt ze haar favoriete Disney-nummers. Waar de rest van de familie zingt, speelt Vera piano. Hierin trekt ze zich terug in haar eigen bubbel. Maar langzaam begint het zingen toch te kriebelen. Vera ontdekt musicalclubjes en het schooltoneel.

“Het is doodeng om jezelf zo open te stellen voor zoveel mensen op het podium. Maar daar tegenover geeft het mij ook een enorme kick.” Hierdoor besluit ze om zanglessen te nemen bij haar oom om zich klaar te laten stomen voor het conservatorium. Inmiddels is ze afgestudeerd aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en studeert ze een master muziek in Essen.

Vera in Maatwerk

Helaas moet Vera na aflevering 3 het programma verlaten. In het MAX-radioprogramma Maatwerk vertelt Vera over haar ervaringen in ARIA. Beluister hieronder het fragment.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een antwoord