Sílvia Sequeira

ARIA kandidaat Sílvia Sequeira

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Sílvia Sequeira zich aan u voor.

Portugees

Sílvia is geboren en getogen in Portugal en studeert nu aan het conservatorium in Maastricht. Haar familie woont nog in Portugal. Ze spreekt ze gelukkig veel via FaceTime. In haar vrije tijd is ze een enorme boekenwurm, niet één genre is te gek voor Silvia. Naast zingen en lezen, speelt ze ook een beetje piano.

Madame Butterfly

Op haar 15e krijgt Sílvia zangles, maar ze neemt het niet al te serieus en gooit er met de pet naar. Ze zingt namelijk alleen maar Italiaanse liederen waar ze geen enkele connectie mee heeft. Op een dag laat haar leraar haar naar  Madame Butterfly kijken, de Italiaanse opera van Puccini. Sílvia heeft nog nooit zoiets moois gezien of gehoord en is meteen verliefd op de film, de muziek en de opera. Ze begint met kleine aria’s en langzaam durft ze verder te kijken naar moeilijkere en diepgaandere stukken.

Op haar 25e merkt ze pas dat haar stem de goede kant op gaat voor het opera-repertoire. Sindsdien voelt ze zich iets zekerder, maar volgens haarzelf kan ze nog steeds werken aan haar techniek. Ze doet niets liever dan optreden, op het podium staan en werken met professionals, dirigenten en een orkest.

En de winnaar is: Síliva!

Sílvia is de winnaar van ARIA 2022. In het NPO Radio 4 programma Maatwerk vraagt presenator de kersverse winnaar de hemd van het lijf. Luister hier het interview terug.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag  2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een antwoord