Pim van Drunen

ARIA kandidaat Pim van Drunen

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Pim van Drunen zich aan u voor. 

Een stem die liever klassiek zingt

Pim is vrolijk, gevoelig én gepassioneerd over opera. Zijn muzikale carrière begint al vroeg als een van de 1e Ciskes in Ciske de Rat. Sindsdien is hij veel in musicals te zien en vervolgt hij zijn muzikale pad op het conservatorium in Tilburg. Hier vertelt een docent hem dat zijn stem liever klassiek wil zingen. Pim geeft het een kans en er gaat een wereld voor hem open: zijn repertoire is uitgebreider, hij kan meer uit zijn stem halen en hij is helemaal verliefd geworden op de operawereld.

Passies en disciplines met elkaar verweven

Geboren en getogen in Breda, geniet Pim in zijn vrije tijd van de wedstrijden van NAC Breda. Pim probeert opera en klassieke muziek naar verschillende podia te brengen: de camping, huiskamerconcerten of op een verjaardagsfeest. “Mensen die altijd naar opera en ballet gaan moeten ook eens naar NAC Breda gaan, maar ook andersom. Dat is echt waar ik voor sta, verschillende passies en disciplines met elkaar verweven!”

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober  2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een antwoord