Kook mee met MAX: linzensalade met gegrilde aubergine en feta
Publicatiedatum: 8 oktober 2025
Het fijne aan linzen is dat ze voedzaam zijn, makkelijk op smaak te brengen en dat u ze zowel warm als koud (lauwwarm) kunt eten. Sandra maakt met de linzen een salade en serveert er gegrilde aubergine en feta bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 grote aubergine olijfolie
- zout, peper
- paar sneetjes desembrood
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel azijn
- 1 blik linzen à 200 gram
- 30 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram rucola
- 50 gram feta
Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in plakken. Bestrijk met olijfolie en grill in de grillpan in circa 10 minuten om en om gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de sneetjes brood met olie en grill ook in circa 5 minuten om en om goudbruin.
Meng in een kom de mayonaise, mosterd en azijn. Voeg wat olijfolie toe en breng om smaak met peper en zout. Roer goed door.
Spoel de linzen af en voeg toe aan de dressing. Snijd de aubergine en zongedroogde tomaten in reepjes en voeg samen met de rucola toe. Verkruimel er de feta over en serveer de salade met brood.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



