4 van de Villa Jurgen van den Berg over afscheid

4 van de Villa: worstelende tweeling, speciale weerbaarheidstraining voor advocaten

Het thema van deze 4 van de Villa is worstelingen, de gasten van Jurgen van den Berg kunnen daar deze week allemaal over meepraten. Zo praat Jurgen met Pinar Dönmez over de aardbeving in Turkije, deze week een jaar geleden. Pinar ging naar het rampgebied en zag hoe de mensen daar nog steeds worstelen met de gevolgen van de ramp. Maar het gaat ook over worstelen in de letterlijke zin van het woord, met de worstelende tweelingbroers Marcel en Tyrone Sterkenburg.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB, gepresenteerd door Jurgen van den Berg, is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Film over worstelen

Strakke korte broekjes, afgetrainde lichamen, typisch jaren 70-kapsels en worstelende broers. Het zijn de ingrediënten voor de nieuwe bioscoopfilm The Iron Claw. Het is het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse familie Von Erich. De tweelingbroers Marcel en Tyrone Sterkenburg gingen voor ons naar de film en vertelden wat ze ervan vonden. Ook vertellen ze over hun ambities in de sport, ze mikken op de Olympische Spelen in Parijs.

Aardbeving in Turkije

Een jaar geleden werd Turkije opgeschrikt door een zware aardbeving. De gevolgen waren gigantisch, zeker 50.000 mensen kwamen om en veel mensen raakten dakloos. De Turks-Nederlandse Pinar Dönmez verloor 17 familieleden bij de aardbeving in Turkije. Zij is eind december in Turkije geweest, ze maakte hier een documentaire over en vertelt in de 4 van de Villa over de impact van deze ramp.

Weerbaarheidstraining voor advocaten

Vrijwel iedere advocaat krijgt er wel een keer mee te maken: agressie, intimidatie of bedreigingen. Ongeveer de helft van de advocaten in Nederland, zo’n 10.000, maakt het zelfs jaarlijks mee. En dat zijn echt niet alleen de grote, in het oog springende zaken. Bijvoorbeeld ook rond faillissementen krijgen juristen te maken met agressie. Sanne Schuurman, zelf ook advocaat, geeft namens de Orde van Advocaten weerbaarheidstrainingen aan collega’s.

Culinaire primeur: 3 Michelinsterren

Op 5 februari 2002 krijgt Cees Helder, als 1e Nederlandse chef-kok, een 3e Michelinster. Met Restaurant Parkheuvel in Rotterdam wist hij die 3e ster te veroveren, hij bouwde dit samen met zijn vrouw op. Hoe is hij begonnen en wat heeft hij precies moeten doen om die 3e ster te krijgen? Hoewel het prachtig klinkt, 3 sterren, worstelde hij soms ook met de druk die dat met zich meebrengt.

(Foto: ©Stijn Ghijsen/MAX)

Geef een reactie