4 van de Villa Jurgen van den Berg

4 van de Villa: kunstroof van de eeuw in Rotterdam, einde klassenfoto dreigt door privacywetgeving

Uit de kunst, dat is het thema in deze 4 van de Villa. Jurgen van den Berg spreekt met journalist Lex Boon over de krankzinnige beroving van de Kunsthal in 2013. Jacques Dane van het Onderwijsmuseum vertelt over de onvolprezen kunstvorm van de klassenfoto’s. Journalist Arjen Fortuin over zijn neus voor pareltjes uit de minibiebs op straat en levenskunstenaar Hans Creton (88) wil niet betutteld worden.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

 

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB, gepresenteerd door Jurgen van den Berg, is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Lex Boon over de kunstroof van de eeuw

Drie Roemeense inbrekers met weinig kennis over kunst, pleegden wat wel de ‘kunstroof van de eeuw’ werd genoemd: de beroving van de Rotterdamse Kunsthal in 2013. Journalist Lex Boon kent de zaak van binnen en buiten.

Klassenfoto dreigt te verdwijnen door privacywetgeving

Steeds meer scholen stoppen met de traditionele klassenfoto. Te veel gedoe met privacywetgeving. En dat is zonde, zegt Jacques Dane van het Onderwijsmuseum.

Op boekenjacht in de Schilderswijk

Van Herman Koch tot zelfhulpboeken, NRC-journalist Arjen Fortuin is dol op minibiebs. Om de week haalt hij er een boek uit om te recenseren en daarna te verloten. Deze week heeft Arjen inspiratie opgedaan in de Haagse Schilderswijk.

Ester Bertholet en Hans Creton: stop met betutteling ouderen

Stop met het betuttelen en onderschatten van ouderen, want daar hebben zij zelf ook niks aan. Dat betoogt specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet. En levenskunstenaar Hans Creton van 88 is het daar roerend mee eens.

(Foto: ©Stijn Ghijsen/MAX)

Geef een antwoord