We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! naar de Balkan

We zijn er Bijna! is in de zomer van 2019 terug bij MAX! Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan. In 5 weken reizen de vakantiegangers door de groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping. 

De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en komt langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Vervolgens trekt het gezelschap dwars door Montenegro en via Albanië reizen ze langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië. Dit allemaal onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen er voor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en springen in de bres als iemand ziek wordt of pech heeft.

Start in Zagreb

De reis begint op een stadscamping bij Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Iedereen komt hier op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar toe. De meeste deelnemers kennen elkaar nog niet, maar sommigen hebben elkaar al eerder op een kampeerreis getroffen. Ook voor Martine van Os zitten er oude bekenden in de groep: Paul reed in  2018 in zijn eentje mee door de hak van de Italiaanse laars. Dit jaar wordt hij vergezeld door zijn broer Kees.

Vrbas rivier

De groep reist van Zagreb naar Jajce in Bosnië-Herzegovina. De route is van tevoren uitgestippeld en gecontroleerd op wegen die toegankelijk zijn voor campers en caravans. Volgens het routeboek gaat de weg via een indrukwekkende kloof langs de Vrbas rivier, maar een geschaarde vrachtwagen gooit roet in het eten. De weg is afgesloten en het alternatief is een omweg via de bergen.

Over We zijn er Bijna!

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! is vanaf maandag 22 juli 2019 wekelijks te zien om 21.15 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

    ineke18 says:

    Een mooi programma. Daar geniet ik van. Ik zou zeggen vooral doorgaan.