Einde reis via Alghero, voetjes van de vloer

We zijn er Bijna! 2023 van Fertilia via Alghero terug naar het noorden van Sardinië

In 2023 staan de eilanden Corsica en Sardinië op het programma in een nieuwe serie We zijn er Bijna!. Omroep MAX-presentatrice Martine van Os pakt voor de 12e keer haar koffers voor een nieuwe groepskampeerreis. De georganiseerde trektocht van 32 dagen. In aflevering 6 gaat de reis van Fertilia via Alghero terug naar het noorden van Sardinië. Het einde van de reis.

Via Tinnura naar Alghero

De kampeergroep reist langs de westkust van Sardinië terug naar het noorden. Japik en Jelly maken op de reisdag naar Alghero een stop in het dorp Tinnura, een gemeenschap van 250 inwoners. Op bijna elke gevel is hier een schilderij te zien met het plattelandsleven als overkoepelend thema. Voor Jelly is het een feest der herkenning: de mandenvlechters, de schoenlapper, de hoefsmid, alles uit haar jeugd in haar geboortedorp Noordwolde wordt uitgebeeld op de huizen.

Jelly: “ In Noordwolde heerste veel armoede vroeger en om wat extra’s te verdienen, zijn mensen toen begonnen met het vlechten van mandjes van wilgentenen. En in mijn klas op de lagere school keken we uit op de hoefsmid, dus ja, dit is voor mij inderdaad jeugdsentiment.”

Italiaans opera: Cavalleria Rusticana

Brenda en Renée haken af als de groep naar een wijnproeverij gaat. Zij hebben andere plannen: in de stad Sassari wordt de Italiaanse opera Cavalleria Rusticana opgevoerd met in de hoofdrol de Nederlandse operazangeres Gabrielle Mouhlen. De campingbroek wordt vervangen door een galatenue en samen met Martine gaan de 2 dames naar hun sjieke uitje. En als verrassing een ontmoeting met de hoofdrolspeelster achter de schermen van het Italiaanse theater.

Feest voor de jarigen!

En er is feest. De 2 Rienen, Anja en Joleen zijn tijdens de reis jarig geweest en vieren dit gezamenlijk met een etentje voor de hele groep. Iedereen maakt een hapje; de jarigen verzorgen de drank. De lange buffettafel wordt al snel gevuld met schalen gevulde eieren, wraps en salades. En na het eten gaan de voetjes van het gras.

En wat in deze laatste aflevering van het seizoen niet mag ontbreken, is de finale van de jeu de boules. 3 mannen en een vrouw spelen onder aanmoediging van alle medereizigers een spannende eindstrijd.

Aflevering 6 van We zijn er Bijna! door Corsica en Sardinië is te zien op dinsdag 19 september 2023 om 21.20 uur op NPO 1. 

(Foto: © MAX)

Geef een reactie