tv-kijken camper

Tv-kijken populair onder camperaars

Hoewel tv-kijken op vakantie vaak geen prioriteit heeft, zijn Nederlandse camperaars er gek op. Mensen die een camper bezitten kijken op het vakantieadres gemiddeld 1 à 2 uur per dag naar de kijkbuis. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). 

Satellietschotel hofleverancier

De NKC vraagt bijna 5.000 van haar leden een enquête in te vullen over hun kijkgedrag op vakantie. Ruim 50 procent van de respondenten zegt tv te kijken in de camper. 80 procent van hen geeft aan via een satellietschotel naar de tv te kijken in de camper. 20 procent kijkt via het internet naar de favoriete tv-programma’s. Dat het percentage mensen dat tv-kijkt via het internet zo veel lager ligt, komt volgen het NKC door het feit dat lang niet op elke kampeerplek een goede internetverbinding is. Wifi is soms niet beschikbaar of zeer traag. Hetzelfde geldt voor het standaard 4G-netwerk. Vermoedelijk is de oudere camperaar hier lang niet altijd blij mee, want uit eerder onderzoek van website SeniorWeb blijkt dat wifi anno 2019 wordt ervaren als een eerste levensbehoefte op vakantie. “Zonder wifi kan ik helemaal niets, ben ik afgesloten van de wereld. Stel je voor!”, is het commentaar van 1 van de mensen die meedoet aan dit onderzoek.

Tv-kijken via de laptop

In 2017 wordt het mogelijk voor alle burgers van de Europese Unie om hun databundel te gebruiken buiten de eigen landgrenzen, waardoor het tv-kijken via internet geen onmogelijkheid meer is. Als er nu ook nog wordt gewerkt aan het verbeteren van de verbindingen, zal het percentage camperaars dat dit ook daadwerkelijkheid doet volgens de NKC omhoog schieten. Degene die nu al televisiekijken via het internet, doen dit voornamelijk via de tablet (meer dan 50 procent). 32 procent kijkt via de laptop en 22 procent op de telefoon.

Actualiteitenprogramma’s

De NKC vraagt haar leden ook waar zij naar kijken als zij de tv aanzetten in de camper. De meerderheid geeft aan vooral te kijken naar actualiteitenprogramma’s, zodat zij op de hoogte blijven van wat er speelt in de wereld. Het tv-kijken beperken de meeste camperaars overigens tot 1 of 2 uur per dag.

Kunt u niet genoeg krijgen van kamperen en campingverhalen? Volg dan de reizigers van het programma We zijn er Bijna!

Lees ook: Het campingleven, wat is daar zo leuk aan?Het kampeerseizoen begint bijna: dit zijn de trends en Vakantie vieren door de jaren heen

(Bron: NKC, archief, SeniorWeb)

Geef een antwoord