kampeerseizoen

Het kampeerseizoen begint bijna: dit zijn de trends

Nu het warmer wordt, gaat het bij veel kampeerders weer kriebelen. Zij willen erop uit met de tent, caravan of camper. Uit recent onderzoek van de ANWB blijkt dat zij niet de enige zijn, want kamperen wordt door verschillende kampeertrends ook steeds populairder onder mensen die normaal naar een hotel of vakantiepark gaan.

Gespecialiseerde campings

Volgens de ANWB zijn er in 2018 al 10 procent meer kampeervakanties geboekt dan in 2017. Daarnaast zijn er ook heel veel mensen die op de bonnefooi richting de camping vertrekken, dus het echte aantal ligt waarschijnlijk nog hoger. De ANWB ziet een stijging in het aantal mensen dat gespecialiseerde campings bezoekt. Deze campings spelen heel duidelijk in op een bepaalde wens van 1 soort reiziger. Zo zijn er natuurcampings, voor mensen die graag in de natuur verblijven, kindercampings voor gezinnen, 50-plus campings voor ouderen en campings waar bijvoorbeeld yogalessen worden gegeven. Daarnaast is ook de zogenoemde glamping in opkomst, een chique camping waar tenten vaak uitgerust zijn met een bed, elektriciteit, koelkast en soms zelfs een eigen badkamer. Deze vorm van kamperen is bij uitstek geschikt voor mensen die wel willen kamperen, maar niet zitten te wachten op al het ‘gedoe’ dat erbij komt kijken. Daarnaast zijn ook klimaatneutrale campings erg in trek. Op deze plekken worden zwembaden bijvoorbeeld verwarmd door zonne-energie of wordt afvalwater gerecycled.

Recensies en video’s

De keuze is dus reuze op kampeergebied en dat maakt het kiezen van de juiste camping niet makkelijker. Gelukkig zijn er steeds meer  inspirerende kampeervideo’s die u in een paar minuten laten zien waarom een camping zo leuk is. Volgens de ANWB gelden deze video’s, of de nou gemaakt zijn door een professional of een amateur, als de belangrijkste inspiratiebron bij het maken van een keuze. Ook heel belangrijk zijn de recensies die een camping krijgt, weet de ANWB. Op allerlei sites kunnen kampeerders vertellen wat zij vinden van de kampeerstek, waardoor toekomstige kampeerders al een beetje weten wat zij kunnen verwachten.

Voorzichtigheid is geboden

Mocht u zich bij het maken van de campingkeuze ook laten beïnvloeden door recensies, let dan wel op dat de site waarop u kijkt betrouwbaar is. Dit blijkt namelijk niet altijd het geval te zijn.

(Bron: archief, ANWB, BNR Nieuwsradio)

Geef een reactie

Reactie

    jacorie1 says:

    Daar Caravanclub Nederland 10 jaar bestaat is er een reis uitgezet naar Montenegro en terug via Kroatië. Deze tour staat geheel op de website van de club. Er kunnen nog een paar equipes mee alleen dienen ze zich wel voor 2 mei aanmelden, want de kennismakings weekend is op 4 mei. We hopen dat er ouderen zijn die graag mee willen want het is speciaal voor ouderen opgezet.