Duur 02:38
Gepubliceerd op 11 juli 2018

Het campingleven, wat is daar zo leuk aan?

Met nog een kleine week te gaan voor de start van het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna! vragen wij ons af wat kamperen toch zo leuk maakt? Kamperen is namelijk populairder dan ooit. We vragen het Tim. Tim is kampeerder in hart en nieren. Als het even kan is hij op de camping te vinden.

Tim, hoe lang kampeer je al? 
“Al ruim 34 jaar. Eerst gingen we altijd naar Frankrijk, in de buurt van Bordeaux. Daar gingen we dan heen met de caravan en bleven we zo’n 4 weken. De laatste 9 jaar gaan we in Nederland naar de camping. Jarenlang stond onze caravan op camping Bakkum, want daar werkte mijn dochter en dan paste we daar op ons kleinkind. Dit jaar zijn we voor het eerst in Grave geweest, waar zij naartoe is verhuisd.”

Je hebt dus al behoorlijk wat kampeerervaring. Wat vind je het leukste aan het campingleven?
“Ik vind het buiten zijn en de vrijheid die je hebt heerlijk. Dan kom je helemaal tot rust. De gezelligheid vind ik ook leuk; als we op de camping zijn gaan we regelmatig iets drinken met de mensen die naast ons staan.”

Veel kampeerders hebben een duidelijke voorkeur voor een caravan of camper. Heb jij dat ook?
“Ik vind het allebei leuk. We hebben een caravan, maar dit jaar zijn we voor het eerst met een camper naar Duitsland gegaan. Dat stond op mijn bucketlijst. Het is heel goed bevallen, dus dat gaan we volgens jaar weer doen. Dan gaan we naar Frankrijk.”

Kampeer je ook weleens in de winter?
“Nee. Ik zou dat wel willen, met de caravan in de winter naar Oostenrijk, maar ik krijg mijn vrouw niet zo gek. Die zit liever in een hotel, haha.”

Heb je als ervaren kampeerder een tip voor mensen die graag kennis willen maken met het campingleven?
“Het allerbelangrijkste is dat je alles bij je hebt. Ga niet weg met een lege gasfles en zorg dat je alle tentstokken bij je hebt. Je zult niet de eerste zijn die op pad gaat met een halve tent.”

We zijn er Bijna!

Om een idee te geven van hoe het campingleven bij de deelnemers van We zijn er Bijna! er aan toe gaat, hebben we een aantal leuke fragmenten voor u opgezocht. De reis van We zijn er Bijna! 2018 gaat naar de hak en de laars in Italië. Presentatrice Martine van Os maakt met een groep van 44 kampeerders een tocht van ruim 4.000 kilometer naar het zonnige zuiden van Italië.

We zijn er Bijna! is te zien vanaf maandag 23 juli 2018 om 21.25 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer