camper vakantie

Voor het eerst op vakantie met de camper? Deze tips helpen u op weg

Het is misschien wel de meest ‘coronaproof’ manier om op vakantie te gaan: met de camper. Alles wat u nodig heeft bevindt zich namelijk onder één dak. Bent u nu nog nooit met de camper op pad geweest? Geen nood, deze tips helpen u op weg. 

Sluit alle lades en deuren

Uw vervoersmiddel is ook direct uw keuken, badkamer en slaapkamer, daar bergt u natuurlijk de nodige spullen op. Maar omdat de camper ook daadwerkelijk beweegt, staat niet alles even stevig. Zorg er daarom voor dat alle deuren, kastjes en lades goed dichtzitten voor u vertrekt. Hiermee voorkomt u niet alleen dat u in de eerste bocht schrikt doordat er opeens allerlei deurtjes openvliegen, maar ook de inhoud van kasten en lades blijft zo netjes op hun plek liggen. Van te voren even controleren of alles goed dichtzit kan dus behoorlijk wat opruimwerk schelen.

Voorkom gerammel

Hoe goed de deurtjes ook dichtzitten, u komt er onderweg pas echt achter of alles stevig staat. Het komt behoorlijk vaak voor dat iets toch niet helemaal goed blijft staan en dat maakt vaak ook nog eens een vervelend, rammelend geluid. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door er een thee- of handdoek onder of tussen te stoppen. En heeft u deze niet bij de hand? Dan werkt een kledingstuk ook prima.

Denk aan de boodschappen

Bent u van plan de camper voor een wat langere tijd op een plek neer te zetten waar geen supermarkt op loop- of fietsafstand is? Dan is het slim om voor aankomst al de nodige boodschappen in te slaan. Hiermee voorkomt u dat u uw camper weer moet verplaatsen om boodschappen te doen als u alles net heeft opgetuigd. U kunt natuurlijk ook van te voren uit zoeken waar u uw inkopen kunt doen en een camperplaats in de buurt kiezen. Hierdoor zult u nooit zonder essentiële boodschappen zitten.

Houd de afmetingen bij de hand

Een camper is een behoorlijk groot vervoersmiddel, dat kan soms even wennen zijn als u normaal altijd in een gewone auto rijdt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u met uw camper niet overal mag en kunt komen. Denk aan smalle wegen en lage viaducten. Borden langs de route geven aan wat de maximale afmetingen zijn om ergens te kunnen rijden, let daar dus goed op. Sommige navigatiesystemen geven dit overigens ook aan. Vergeet u vaak wat de precieze afmetingen van uw camper zijn? Dan kan het handig zijn om een briefje met de afmetingen op uw dashboard te leggen, zo is deze belangrijke informatie altijd binnen handbereik.

Camper van stal
Lees ook: Camper van stal? Vergeet niet deze zaken te controleren

Goedkope camperplaatsen

Naast dat het behoorlijk coronaproof is om met de camper op vakantie te gaan, kan het ook een relatief goedkope manier van reizen zijn. U hoeft bijvoorbeeld niet altijd voor een luxe camping te kiezen, met een camper heeft u aan een simpele camperplaats ook al genoeg. Hier heeft u voor gemiddeld zo’n 10 à 15 euro per nacht alle voorzieningen die u nodig heeft. Het is misschien geen luxe, maar de locatie is vaak erg goed en de prijs is ook prettig. In Nederland vindt u bijvoorbeeld goedkope camperplaatsen bij sommige boeren, daar kunt u ook in het voorjaar al terecht.

(Bron: Telegraaf.nl, Camperplaatsenbijons.nl, GoBoony.nl, Reishonger.nl)

Geef een antwoord

Reactie

  DG-WbD says:

  Tips van een ervaren camperraar:

  Vergeet niet dat “Cam-peren” geen Kamperen is.
  Je hebt je basis verzorging zelf aan boord.

  Voor elk vertrek naar je volgende lokatie als eerste: vuilwater aftappen, WC cassette legen en schoonmaken, drinkwater bijvullen en vuilnis in de daarvoor bestemde bakken.

  Daarna zoek je indien nodig een winkel voor het aanvullen van de levensmiddelen (indien nodig)..

  Dan op naar de volgende lokatie.
  Je bent nu weer zelfvoorzienend.:
  “ Eten, drinken, gas, stroom” aan boord

  Een Camperplaats is geen camping, maak gebruik van je eigen middelen.
  Kijk op lokatie naar een juiste plek, hou 2 tot 3 meter afstand tot de buur-camper (luifel breedte)
  Er is vaak geen sanitair, die heb je aan boord..
  Kijk hoe de andere campers staan en volg dat voorbeeld, vraag gerust advies aan je “nieuwe” buren bij twijfel, dat wordt gewaardeerd en respecteer de basisregels.