smartphone-vakantie

‘Smartphone en wifi basisbehoeften voor oudere vakantieganger’

Een smartphone is voor oudere vakantiegangers bijna net zo onmisbaar als een tandenborstel en schoon ondergoed. Dat blijkt uit onderzoek van SeniorWeb. Ouderen gebruiken het apparaat voor steeds meer doeleinden, zoals het plannen van een route of het delen van vakantiekiekjes met familie en vrienden. Ook wifi wordt steeds belangrijker.

Vakantiefoto’s delen

SeniorWeb vraagt aan aan meer dan 900 50-plussers naar hun telefoongedrag op vakantie. 9 op de 10 respondenten geven aan dat zij hun telefoon gebruiken om vakantiefoto’s te maken. Uiteraard willen zij deze foto’s ook graag delen met hun naasten. daarvoor wordt vooral via berichtenapp WhatsApp gebruikt. Onder ouderen met een smartphone deelt 82 procent via deze app  de vakantiefoto’s. Ongeveer 50 procent deelt de foto’s via e-mail en rond de 16 procent verspreidt de foto’s via social media-kanalen als Instagram of Facebook. De smartphone wordt door de oudere doelgroep op reis ook steeds vaker gebruikt om een route te plannen en het nieuws of weerbericht te lezen.

Wifi een must

Net als de smartphone, is wifi op reis ook belangrijker geworden. Hoewel databundels vaak ook in het buitenland gebruikt kunnen worden, zijn deze niet ongelimiteerd. Wie toch meer data wil gebruiken dan de bundel heeft, betaalt snel veel geld. Wifi is daarom een uitkomst. Uit het onderzoek van SeniorWeb blijkt dat oudere vakantievierders de beschikbaarheid van wifi bij een accommodatie steeds vaker als voorwaarde zien. Een van de door SeniorWeb ondervraagde personen zegt wifi zelfs een basisvoorziening te vinden. “Zonder wifi kan ik helemaal niets, ben ik afgesloten van de wereld. Stel je voor!”

Veilig wifi-gebruik

Bent u ook fan van wifi op reis? Bekijk dan onze tips voor het veilig gebruiken van openbare wifi-netwerken. Log bijvoorbeeld nooit in op de site van uw bank als u verbonden bent met zo’n netwerk. Kwaadwillenden kunnen dan uw gegevens stelen.

(Bron: SeniorWeb, archief)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    De ouderen is de laatste groep, die nog niet verslaafd is aan de telefoon en WiFi. Dat moet veranderen, ook de ouderen moeten elke dag op dat ding bezig zijn. Al is het maar met fotootjes uitwisselen. Verstandige ouderen poetsen niet dagelijks hun tanden en zitten nog minder op dat ding.