gevonden in de trein

Reizigers laten meer liggen in de trein

De opslag zit vol. De NS moet de opslag met gevonden voorwerpen uitbreiden, want er kan bijna niets meer bij. Reizigers hebben in het afgelopen jaar meer spullen in de trein laten liggen dan het jaar daarvoor. Maar liefst 111.942 voorwerpen werden er in één van de coupés achtergelaten. 

Magazijn is overvol

Over de oorzaak van het toenemen van gevonden voorwerpen, tasten de medewerkers van de NS in het duister. “Duizenden keren per dag klinkt het in de trein: wanneer u de trein verlaat, denk dan alstublieft om uw eigendommen. En toch blijven de aantallen stijgen”, aldus een medewerker van het  Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. Het magazijn in Utrecht is overvol met onder andere sleutelbossen, knuffelberen, telefoons en tassen. Per dag komen er ongeveer 300 voorwerpen bij.

Verloren of gevonden

Ondanks dat er veel blijft liggen, vindt 60 procent van de achtergebleven spullen zijn weg terug naar de eigenaar. Het overgrote deel krijgt zijn of haar spullen terug na melding van de vermissing bij de NS.  Bent u een voorwerp verloren of heeft u iets in een trein of station gevonden? Dan kunt u dit melden bij de NS met een opsporingsformulier. Verliest u een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID) dan wordt deze door de NS overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. U krijgt dan vanzelf bericht.

(Bron: NOS/NS)

Geef een antwoord