NS

NS waarschuwt voor grote drukte op het spoor

De Nederlandse Spoorwegen denken dat september 2017 de allerdrukste maand ooit op het spoor wordt. Zij gaan naar schatting 35 miljoen reizigers vervoeren en daarom neemt de NS verschillende maatregelen. Of die toereiken zijn, durft de NS niet te beloven.

Maatregelen

September is traditiegetrouw de drukste maand op het spoor. Dit komt doordat de vakantie dan is afgelopen en iedereen weer richting werk of school gaat. Omdat de economie aantrekt, reizen er alleen maar meer mensen via het spoor. Om hen zo snel en comfortabel mogelijk te vervoeren, zet de NS in september 2017 extra treinstellen in. Ook voeren zij een proef uit op het traject Amsterdam -Utrecht-Eindhoven: hier laat het spoorwegbedrijf iedere 10 minuten een trein rijden.

Investeringen

Ook adviseert de NS om de spits tussen 7.30 en 8.30 uur te mijden. Reizigers die dat doen, maken meer kans op een zitplek, maar dit kan het spoorwegbedrijf niet garanderen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen de NOS dat hier grotere investeringen voor nodig zijn in de vorm van meer sporen. Die zijn noodzakelijks om het steeds toenemende aantal treinen over te laten rijden.
De NS verwacht dat het de komende jaren nog meer Nederlanders via het spoor zullen reizen.

Reist u vaak met de trein?

(Bron: ANP, NOS)

Geef een reactie