NS

NS speelt voor cupido tijdens Valentijnsdag

NS vervoert dagelijks veel reizigers van en naar hun werk, maar ter ere van Valentijnsdag organiseren zij iets bijzonders: een valentijnsontbijt. Wat dit evenement inhoudt? Wij vragen het conducteur en begeleider van het valentijnsfestijn, Xandor Bakker.

Ontbijt met een extraatje

Xandor Bakker is als wij hem bellen aan het werk op de bioscooptrein die tijdens het filmfestival van Rotterdam rijdt, maar op 14 februari zal hij zijn conducteurstaken even neerleggen. Op die dag begeleidt hij 20 60-plussers die zich hebben aangemeld voor het NS valentijnsontbijt. Bakker legt uit wat hen te wachten staat: “Er wordt een ontbijt georganiseerd op Rotterdam Centraal en tijdens dit ontbijt kunnen de deelnemers speeddaten om elkaar een beetje beter te leren kennen. Ik begeleid dit en geef misschien hier en daar wat tips. Er is ook pianomuziek en als er aan het einde van het ontbijt mensen zijn tussen wie het goed klikt, mogen zij met de trein naar Parijs. Hier mogen zij vervolgens de hele dag samen doorbrengen. Ik ga zelf ook mee op de trein. Hartstikke leuk!”

Een andere ervaring

Dat NS 60-plussers als doelgroep heeft gekozen voor dit speeddate-evenement, vindt hij een goede zet. “Ik help de oudere treinreiziger graag en ik vind het leuk dat zij op deze manier een andere vorm van reizen met de trein kunnen ervaren. De meesten kennen de NS natuurlijk als de vervoerder die mensen van en naar hun werk brengt, maar je kunt er dus ook Parijs mee ontdekken.”

Aanmelden

Opgeven voor deze valentijnsactie kan via de site van de NS www.ns.nl/valentijnsdag. Volgens Bakker weten veel mensen de weg naar de aanmelding al te vinden, want er zijn al zo’n 100 aanmeldingen.

Met dank aan Xandor Bakker.

Geef een reactie