A2

Nieuwe verkeerssituatie op de A2

Sinds maandagmorgen 12 juni 2017 is de verkeerssituatie op de A2 veranderd. Het verkeer moet andere keuzes maken bij het rijden naar Utrecht, Almere/Amsterdam-Zuidoost en Schiphol/Amstelveen.

Nieuwe situatie

In de nieuwe situatie gaan alleen de 3 linkerrijstroken nog richting Utrecht. Het verkeer kan niet langer via de parallelbaan richting Utrecht rijden. Voor de A9 Gaasperdammerweg richting Almere/Amsterdam Zuidoost en de A9 richting Schiphol/Amstelveen moeten de 2 rechter rijstroken gekozen worden. Weggebruikers die naar Schiphol/Amstelveen willen moeten bovendien eerder deze keuze maken.

Minder ingrijpend

Volgens Rijkswaterstaat is de wijziging minder ingrijpend dan die onlangs op de A1 bij Muiden doorgevoerd is. Op de A2 moest altijd al rechts aangehouden worden voor de A9 en bij Muiden moet het verkeer voor Almere nu linksaf slaan, terwijl dat altijd rechtsaf geweest is. Het verkeer voor Amersfoort moet daar nu rechts aanhouden, terwijl dat altijd links geweest is. Wat wel echt anders is, is dat weggebruikers die naar de A9 afgeslagen zijn niet meer terug kunnen naar de A2, wat voorheen wel kon. Voor mensen die op de automatische pilot of met navigatie rijden kan dit flink wennen zijn.

 

Overlast op de A1 grotendeels voorbij

Op de A1 zijn de afsluitingen door wegwerkzaamheden grotendeels verleden tijd. De meest ingrijpende aanpassingen aan deze weg zitten erop. Er is een stuk van de snelweg verlegd en er zijn extra rijstroken bij gekomen. Deze aanpassingen zijn onderdeel van een groot project om de doorstroming op de Nederlandse wegen te verbeteren. De komende jaren worden de A9 Gaasperdammerweg, knooppunt Holendrecht en de A6 bij Almere aangepakt. Zodat op termijn de doorstroming op de snelwegen rondom Amsterdam verbetert.

(Bron: rijkswaterstaat.nl, NOS)

Geef een reactie