sprinters

Nieuwe sprinters met toiletten in gebruik genomen

De NS heeft inmiddels 20 van de 58 nieuwe Sprinters in gebruik genomen. Ze zijn voorzien van een toilet en kunnen uiteindelijk in totaal ruim 16.000 passagiers extra gaan vervoeren.

Weinig kinderziektes

Ergens volgend jaar moeten alle treinstellen volledig in bedrijf zijn, maar om het effect van kinderziektes te beperken is er in eerste instantie gestart met slechts 4 nieuwe treinen op 2 trajecten in Nederland. Kinderziektes waren er “uiteindelijk nauwelijks”, laat een woordvoerster weten.

Toiletten

Nu worden langzaam de grote aantallen op het spoor gezet. Deze gaan rijden in Zuidoost-Nederland en hebben allemaal een toilet. Destijds is mede door de actiegroep Treinen met Toiletten veel geklaagd over het gebrek aan wc’s in de Sprinters. De nieuwe treinen hebben die wel. Ook de bestaande Sprinters krijgen over enkele jaren een toilet.

Extra zit- en staanplaatsen

Het nieuwe materieel is nodig omdat steeds meer mensen gebruik maken van treinvervoer. De 58 extra Sprinters zorgen voor ruim 16.000 extra zit- en staanplaatsen. Nieuw in de huidige Sprinters is dat ze stopcontacten hebben en usb-aansluitingen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie