Nederlanders gewond bij aanslagen in Thailand

Bij een bomexplosie in de Thaise badplaats Hua Hin zijn donderdag 11 augustus 2016 4 Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om 3 vrouwen, van wie er 2 (23 en 49 jaar oud) ernstig gewond zijn. Een 18-jarige vrouw raakte lichtgewond maar ligt wel in het ziekenhuis. Een 72-jarige man heeft zich laten behandelen en kon het ziekenhuis weer verlaten.

Reactie Bert Koenders

“Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun dierbaren”, zegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. “De Nederlandse ambassade doet er alles aan om de Nederlandse betrokkenen te helpen en steun te bieden.” De minister veroordeelt de bomaanslagen in Thailand “ten zeerste”.

Dreiging

Het ministerie heeft geen meldingen gekregen over Nederlandse gewonden in andere plaatsen in Thailand waar bommen afgingen. De Thaise autoriteiten hadden voor de aanslagen van de afgelopen dagen vernomen dat er terreuraanvallen dreigden, maar plaats, tijdstip en andere bijzonderheden wisten zij niet.

Reisadvies

Bij de aanslagen in Zuid-Thailand vielen 4 doden. Nog eens 32 mensen raakten gewond, waaronder de 4 Nederlanders en 3 Duitsers. Nederlanders in Thailand moeten extra alert zijn en drukbezochte plekken mijden. Dat adviseert het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederlanders doen er goed aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen. “Ook raden we Nederlanders aan op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in het land en de lokale veiligheidssituatie en tevens het Nederlandse reisadvies goed in de gaten te houden.” De officiële classificatie voor Thailand is veranderd van groen (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) naar geel (let op, veiligheidsrisico’s). Voor de laatste reisadviezen voor Nederlandse reizigers kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord