Meivakantie 2017: wat is er te doen?

Het is meivakantie 2017 en dat betekent de hoogste tijd om er lekker op uit te gaan met de (klein)kinderen. Wij hebben wat gratis uitjes voor u op een rij gezet die leuk zijn voor jong & oud. Alvast veel plezier!

Het Profytodsd Tulpenfestival

In de Noordoostpolder (Flevoland) vindt u de grootste bloembollenvelden van Nederland, die allemaal in bloei staan in deze tijd van het jaar. Tijdens de meivakantie wordt het Het Profytodsd Tulpenfestival gehouden, dat bestaat uit een 106 kilometer lange route (pdf) langs de tulpenvelden. U kunt de route op eigen gelegenheid afleggen. Stop onderweg ook even bij het zogenoemde tulpenbelevingsveld, want daar zijn speelgelegenheden voor de kinderen en staat een restaurant waar u iets kunt drinken en eten terwijl u uitkijkt over de tulpen.

De Paardenkamp

Is uw (klein)kind gek van paarden? Dan wordt hij of zij vast heel blij van een bezoek aan stichting De Paardenkamp in Soest (Utrecht). De stichting vangt al 50 jaar lang oude paarden op op hun graslanden. U kunt langs de paarden lopen en deze mogen ook geaaid worden. Aangrenzend aan het gebied ligt boerderij Het Gagelgat, uitgeroepen tot boerderij van het jaar 2013. Hier is een expositie over het boerenleven en een grote moestuin.

Kaas en Klompenboerderij Simonehoeve

Welke ingrediënten heeft u nodig om kaas te maken? En hoe komt een klomp eigenlijk tot stand? Deze, en meer vragen, worden beantwoord tijdens een bezoekje aan Kaas en Klompenboerderij Simeonehoeve in Katwoude (vlakbij Volendam). Dagelijks worden er rondleidingen gegeven die volledig gratis zijn. Het is wel handig om vooraf even te reserveren via de website.

Monumentendorp Orvelte

In Drenthe ligt het monumentendorp Orvelte. Het staat bekend als één van de mooiste dorpen van Drenthe, met dank aan de vele authentieke gebouwen. Ook is er een kaasmakerij, een smederij, een klompenmakerij en een schaapskooi. In die laatste kunt u op 30 april naar de pasgeboren lammetjes kijken. Vrijwilligers informeren u aldaar over de kudde en er wordt beschuit met muisjes uitgedeeld.

Het Belevenissenbos

Het Belevenissenbos in Lelystad telt 100 avontuurlijke hindernissen waarop kinderen vanaf 6 jaar naar hartenlust kunnen spelen. Naast een uitdagende omgeving voor de kinderen, is het 40 hectare grote bos ook een mooi natuurgebied waarin u kunt wandelen. Let op: sommige van de hindernissen bevinden zich in het water, dus droge kleding meenemen voor uw (klein)kinderen is een goed idee.

Geef een reactie