Een vrouw met krullend haar op een strand. Haar föhnen zonder diffuser op vakantie.

Krullend haar en vergeten een diffuser mee te nemen op vakantie? Dit is de oplossing!

Wie krullend haar heeft en het föhnt, doet dit waarschijnlijk met een diffuser. Dit opzetstuk is vaak best groot. Dus als je op vakantie gaat kost dit aardig wat ruimte in de koffer. Gelukkig er is een huis-tuin-en-keuken oplossing voor, die doorgaans op elk vakantie adres aanwezig is.

Eerst: wat is een diffuser?

De diffuser is een ronde kop met gaten erin en een aantal stekels. Dit blaast gelijkmatige lucht door het haar. Ook kunnen de krullen erin liggen, waardoor ze in de krul drogen. Dit zorgt ervoor dat het haar minder pluist en uitdroogt.

Een föhn met diffuser.

Pak een vergiet erbij

Voor wie weinig bagage mee kan nemen op vakantie, is er een alternatief voor de diffuser. Verblijft u in een huisje, appartement of stacaravan, dan ligt daar vast een vergiet. En dat is de enige tool die nodig is. Naast een föhn, uiteraard.

Zo werkt het

Het werkt als volgt. Buig voorover en laat uw haar hangen. Pak het vergiet erbij en probeer zo veel mogelijk haar in het vergiet te krijgen. Zet de föhn aan en blaas vanaf onderen het haar door het vergiet droog. Zo creëert u een soort diffuser. Het vergt wel even wat tijd, helemaal wie veel en dik haar heeft. Maar het resultaat is er zeker.

Föhn-snoer
Lees ook: Dit is waarom u het snoer niet om uw föhn moet wikkelen

We proberen het zelf

De redactie van MAX Vandaag heeft dit zelf op vakantie uitgeprobeerd. De diffuser zijn we vergeten mee te nemen. In het appartement is geen echt vergiet, maar wel een slacentrifuge. Het losse bakje (ook een soort vergiet) werkt net zo goed als een normaal vergiet. Om af en toe van houding te veranderen en om meer krullen aan de zijkanten van het hoofd te krijgen, is het aan te raden om ook naar links en rechts te buigen en het vergiet aan die kant van het hoofd te zetten. In onderstaande video (niet van onszelf) is te zien hoe het werkt, ook met een zeef.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

De diffuser blijft het beste resultaat, maar dit is een goed alternatief

De krullen worden nog steeds wel het beste droog met een diffuser, maar als alternatief op vakantie vinden wij het in ieder geval geslaagd. Op veel verblijfplaatsen is een föhn aanwezig, dus dat scheelt helemaal in de bagage. Wie in een hotel verblijft zal minder snel een vergiet op de kamer hebben. Dan zou u er 1 kunnen kopen, vaak zijn ze niet heel prijzig.

föhn schoonmaken
Lees ook: Uw föhn schoonmaken? Dat doet u zo

Een sok over de föhn

Daarnaast komen we nog een truc tegen. Dit is een sok over het uiteinde van de föhn heen te doen. Deze methode hebben we zelf niet uitgeprobeerd, maar wordt via social media gedeeld. Let er dan wel op dat u de föhn niet op de hoogste stand zet, want dan wordt het te warm. Degene die het uitprobeert geeft aan te wisselen tussen een koude en medium warme stand. Ook schuift ze er af en toe een andere sok overheen, zodat het niet te warm wordt. Het resultaat valt haar niet tegen.

(Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie