Föhn-snoer

Dit is waarom u het snoer niet om uw föhn moet wikkelen

Voor het opbergen van een föhn lijkt het misschien handig om het lange snoer om de föhn te wikkelen. Dit scheelt opbergruimte en ziet er netter uit. Toch is het niet verstandig om te doen. Het oprollen van het snoer kan namelijk uw föhn beschadigen.

Strakker is niet altijd beter

Het snoer strak om de föhn wikkelen is misschien voordelig voor uw opbergruimte, maar het helpt uw föhn niet. Als het snoer constant onder druk staat, kan het gaan slijten. Daarnaast kan het snoer zo verbogen worden, dat ook de binnenkant uiteindelijk beschadigd raakt. Uw föhn zal dan niet meer bruikbaar zijn.

Daarnaast kan het gevaarlijk zijn om uw snoer om uw föhn te wikkelen. Dit is vooral wanneer u direct na gebruik het snoer eromheen windt. De föhn is dan nog heet en de warmte kan het snoer beschadigen. Als u dit vaker doet dan wordt de beschermlaag van het snoer aangetast, wat op den duur kan leiden tot kortsluiting.

Brandgevaar

Ook tijdens het gebruik is het gevaarlijk om het snoer opgerold te laten. Bij elektrische apparaten stroomt er namelijk energie van het stopcontact naar het apparaat. Energie dat verloren gaat, wordt vervolgens omgezet in warmte. Bij een opgerold snoer kan deze warmte niet vrijkomen, waardoor het snoer oververhit kan raken. Als dit zo heet wordt, dat het hittebestendig omhulsel smelt, kan er kortsluiting en of brand ontstaan. Rol dus uw snoer volledig uit, ook tijdens gebruik van de föhn.

föhn schoonmaken
Lees ook: Uw föhn schoonmaken? Dat doet u zo

Opbergtips

Om beschadiging te voorkomen is het belangrijk om uw föhn en snoer op de juiste manier op te bergen. Allereerst is het beter om niet strakke, maar juist losse lussen te maken tijdens het opbergen. Dit zorgt ervoor dat de binnenkant van het snoer niet na verloop van tijd kan beschadigen. Dit is vooral handig als u uw föhn liggend bewaart, bijvoorbeeld in een lade.

Een andere optie is om uw föhn ergens aan op te hangen. Zorg dan dat de föhn en het snoer niet in dezelfde houder terecht komen. Dit kan zorgen voor verdrukking, wat weer kan leiden tot beschadiging.

(Bron: Libelle, Girlscene, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie