pakketreisvoucher

Dekking pakketreisvouchers verlengd tot eind 2020

De dekking voor de pakketreisvouchers is verlengd tot 31 december 2020. In eerste instantie worden deze vouchers tot 1 juni 2020 gedekt door door garantiefonds SGR. Later wordt deze termijn opgeschoven tot 1 september 2020 en nu is dat dus 31 december 2020.

Garantie

De reiswereld heeft flinke klappen gekregen door de coronacrisis. Ontelbare (vlieg)reizen moeten geannuleerd worden tijdens de piek van de crisis en ook nu nog kunnen lang niet alle vakantiereizen doorgaan. Iedereen die een pakketreis heeft geboekt bij een reisorganisatie en waarvan de reis wordt geannuleerd, kan aanspraak maken op een zogenoemde pakketreisvoucher of geld terug.

De voucher is eigenlijk een tegoedbon die ervoor zorgt dat u dezelfde of een andere reis op een later tijdstip kan maken. Iedereen die zo’n reis bij een SGR (Stichting Garantiefond Reisgelden) aangesloten organisatie heeft geboekt, kan erop rekenen dat deze voucher de waarde ook behoudt als de reisorganisatie onverhoopt failliet gaat.

Verlenging garantietermijn

In eerste instantie zijn alleen pakketreisvoucher met een uitgiftedatum tot 1 juni 2020 gedekt. Dit omdat de SGR in hoopt dat de reiswereld hun werk weer kan hervatten en omdat de financiële middelen niet eindeloos zijn. Bovendien blijkt dat veel mensen hun voucher nog helemaal niet binnen hebben op die datum. Op 28 mei 2020, 2 dagen voor de afloop van de eerste garantietermijn, wordt besloten om de garantietermijn te verlengen naar 1 september 2020. Het geld om de vouchers te dekken is afkomstig van de overheid. Inmiddels is deze termijn dus opgeschoven naar 31 december 2020.

Zelfde regels voor alle vouchers

Alle pakketreisvouchers die 2020 worden uitgegeven vallen dus onder de garantieregeling, mits de geannuleerde reizen zijn geboekt bij SGR-aangesloten organisaties. Eerder zijn alleen vouchers voor reizen die geboekt zijn voor op of 16 maart 2020 gedekt, maar dat is dus ook teruggedraaid.

MAX vakantieman

Het MAX-programma MAX vakantieman heeft dit seizoen vele aandacht besteedt aan de perikelen rondom de coronavouchers. U kunt alle artikelen die bij bij deze uitzendingen hebben geschreven teruglezen op de pagina van MAX vakantieman. U ziet MAX vakantieman elke maandag om 20.30 uur op NPO 1.

(Bron: NOS, de Volkskrant, SGR, ANVR)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. AnnaL says:

    Goedendag, wij hadden een pakketreis geboekt voor afgelopen maart naar Benidorm maar is door Prijsvrij gecanceld. Wij hebben daarvoor een voucher gekregen. Nu hebben we terugbetaling aangevraagd maar dat wordt pas volgend jaar maart uitbetaald. Wij zijn 70+ en willen gewoon weer gebruik maken van ons geld. Staat Prijsvrij in hun recht? Wij hebben überhaupt ook volgend jaar geen behoefte aan een vakantie buiten Nederland. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet,
    Jan en Ans Terpoorten

    1. MAX Vandaag says:

      Beste AnnaL, bedankt voor uw bericht. MAX Vakantieman wordt momenteel niet uitgezonden, maar op onze website hebben wij verschillende artikelen over vouchers. Te vinden via: https://www.maxvandaag.nl/zoeken/vouchers. MAX-leden kunnen daarnaast met vragen, problemen of klachten gratis terecht op het telefonisch spreekuur van de MAX Ombudsman op nummer 035-677 55 11, elke werkdag van 10 tot 12 uur.