A4

A4 richting Den Haag deels afgesloten

De komende 3 weekenden, 29 september en 6 en 13 oktober 2017, is de A4 richting Den Haag tussen knooppunt Burgerveen en Leiden afgesloten. De snelweg krijgt stiller afvalt en bij Zoeterwoude wordt de weg aangepast zodat de weggebruiker meer tijd krijgt om in te voegen. 

Geluidshinder tegengaan

De afgelopen jaren is het verkeer op de snelweg A4 met 5 procent toegenomen. Behalve drukte is het ook een toename in de geluidsoverlast. Om die enigszins terug te dringen, vervangt Rijkswaterstaat het asfalt tussen Roelofarendsveen en Hoogmade in beide richtingen door tweelaags zoab (zeer open asfalt beton). Daarnaast wordt het knelpunt bij Zoeterwoude aangepakt. De weg versmalling, van 3 naar 2 stroken, wordt 300 meter verschoven waardoor de weggebruiker meer tijd heeft om in te voegen.

Extra reistijd

Vanaf vrijdag 29 september 21.00 uur wordt verkeer vanuit Amsterdam en Schiphol omgeleid via Utrecht. De omleiding duurt tot maandag 2 oktober 05.00 uur. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Rijkswaterstaat adviseert het doorgaand verkeer in de 3 weekeinden de A4 te mijden. Als alles loopt volgens de planning, dan zijn de werkzaamheden maandag 16 oktober om 05.00 uur klaar.

(Bron: ANP)

Geef een reactie