vluchthaven

Parkeren op luchthaven steeds duurder

Parkeren op luchthavens in Nederland en België wordt steeds duurder, blijkt uit een inventarisatie van de site vliegveldinfo.nl. Gemiddeld is een automobilist voor 1 week langparkeren 60 euro kwijt, terwijl er in België al snel 78 euro neergeteld moet worden.

Nieuwe trend

Volgens onderzoeker Guus Wantia, die bij de inventarisatie betrokken is, komt de prijsstijging door het nieuwe beleid dat luchthavens doorvoeren. Zij vragen tegenwoordig meer parkeergeld in drukkere periodes, zoals de zomervakantie. Op dit moment is parkeren op de luchthaven van Brussel het duurste: 99 euro voor 7 dagen.

Alternatieven

Wantia raadt toeristen aan om online al een parkeerplek te reserveren, want dit scheelt veel geld. Hij laat weten dat dit wel ver voor vertrek gedaan moet worden, want anders is het vaak niet meer mogelijk. Ook wil de onderzoeker de consument attenderen op zogenoemde ’ParkSleepFly’-accomodaties. Dit zijn hotels net buiten het gebied van de luchthaven waar u uw auto kunt parkeren en die beschikken over een gratis transferdienst naar het vliegveld.

Goedkoper in Duitsland

Gelukkig vraagt niet elk vliegveld de hoofdprijs voor een parkeerplek. In Duitsland zijn de prijzen relatief laag. Zo kost 1 week parkeren bij vliegveld Düsseldorf 27 euro. Ook luchthavens Eelde en Weeze hanteren redelijke tarieven.

(Bron: De Telegraaf, vliegveldinfo.nl, ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    De auto parkeren bij de luchthaven, kost meer als een vliegticket naar Madrid, logisch toch. …