Trein

Binnenkort per trein van Nederland naar Londen

De Eurostar, de trein die onder het kanaal door naar Londen rijdt, krijgt opstapplekken in Amsterdam en Rotterdam. De bedoeling is dat er rond het einde van 2017 treinen vanaf deze steden naar Londen gaan rijden.

Controles

De Eurostar zal aankomen op de reguliere perrons, maar er worden wel speciale terminals gebouwd om het reizen met deze trein mogelijk te maken. Dit is nodig, omdat er strenge controles plaats moeten vinden voordat passagiers in mogen stappen. Aan de bouw van deze terminals is nog niet begonnen. Mochten deze niet op tijd klaar zijn, dan is dit volgens NS International geen probleem. In dat geval kunnen reizigers inchecken tijdens de stop op Brussel. Mochten zij hier niet door de veiligheidscheck komen, dan mogen zij hun weg niet vervolgen.

Tussenstop op Brussel

Volgens de planning gaan de treinen vanaf december 2017 2 keer per dag rijden. Mocht het een succes worden, dan is er de mogelijkheid om een derde rit toe te voegen. De reis duurt ongeveer 4 uur. Onderweg wordt er alleen maar gestopt op Brussel.

Schiphol

In eerste instantie was het ook de bedoeling dat de Eurostar luchthaven Schiphol aan zou doen, maar dat plan is geschrapt. Dit omdat er op het station van Schiphol niet de mogelijkheden zijn om controlefaciliteiten te bouwen.

Wie nu met de Eurostar-trein wil, moet eerst naar Brussel afreizen.

(Bron: ANP, ovmagazine)

Geef een reactie