vogels

Kijk live mee bij lepelaars en vele andere broedende vogels

Voor de 10e keer zijn de camera’s van Vogelbescherming Nederland aangegaan, zodat u via internet live kunt meekijken bij allerlei verschillende broedende vogels. Onder de noemer Beleef de Lente kunt u in de nesten kijken van onder andere de bosuil, steenuil, slechtvalk en ooievaar.

Nieuwe nestlocaties

Jaarlijks volgen ongeveer 1 miljoen kijkers via de verschillende webcams het wel en wee van de vogels tijdens het broedseizoen. Nieuw dit seizoen zijn de camera’s bij de broedkolonie van een lepelaar, een paartje huiszwaluwen en een spreeuw. Ook is een camera bij de plukplaats van een havik geplaatst.

Strijd tussen havik en zeearend

Eén van de webcams is gericht op een nestlocatie waar 2 soorten roofvogels om strijden, de havik en de zeearend. In 2018 trekt de havik na een behoorlijke strijd uiteindelijk aan het langste eind, maar dit jaar gaat de strijd opnieuw van start. Het belooft weer spectaculaire beelden op te leveren. Naast de havik en zeearend heeft deze nestlocatie afgelopen jaar ook allerlei andere bezoekers getrokken, waaronder een steenmarter.

De mooiste momenten

De camera’s van Beleef de Lente blijven aan tot alle jongen uitgevlogen zijn. Van de mooiste momenten worden clips gemaakt, zodat u die u ook kunt bekijken als u op het moment zelf niet meegekeken heeft. Vanaf april is er daarnaast wekelijks bij Vroege Vogels een samenvatting te zien.

(Bron: Vogelbescherming, ANP)

Geef een reactie