camper

Het weer: groeizaam lenteweer en op pad met de camper

Sinds 2018 hebben wij een camper. Mijn schoonouders camperen al langer. Wij mochten hun 1e camper al eens lenen om het Harzgebergte te bekijken. Dat beviel ons toen zo goed, dat wij uiteindelijk ook tot aanschaf van een – tweedehandse – camper overgingen.

Het verschil met ons is dat zij, de ‘pensionado’s’, meer tijd hebben om ook langere camperreizen te kunnen maken. Wat ze gelijk hebben! Overigens volgen wij op YouTube enkele gepensioneerde echtparen die sinds november overwinteren in Spanje en Portugal. Heel leuk. Door ons werk zijn wij vaak op een paar dagen weg aangewezen en camperen dan relatief dichtbij huis, zoals in Zeeland. Ook dat is genieten. Onze camper en bemanning zijn vooral op aangenaam warm en droog weer toegerust. Het voertuig is nu in ieder geval uit zijn winterslaap ontwaakt, het aftellen is begonnen.

Fraaie opklaringen tussen de regenbrengers door

Van april tot en met oktober gaan wij af en toe op pad. Misschien lukt dit nu al eerder, hoewel standvastig droog weer in deze 1e week van de astronomische lente ontbreekt. Hoe anders was dat vorig jaar! Oceaandepressies zijn invloedrijk, hoge luchtdruk krijgt beperkt ruimte. De wind pendelt meestal tussen zuid en west. Afwisselend milde en frissere (oceaan)lucht bereikt ons. Regelmatig passeert een regenstoring of buiencluster. Voorlopig zal de voorjaarsgenieter het moeten hebben van fraaie opklaringen tussen de regenbrengers door. Geholpen door de instraling van de zon wordt het meestal 9 tot 14 graden. Gangbare thermometerstanden voor eind maart. Ook zijn dit ideale weersomstandigheden voor de opbloeiende natuur, de prille lente. Groeizaam kortom.

Grieta Spannenburg en Jordi Bloem delen afwisselend hun ervaringen over het weer in een wekelijkse column voor MAX Magazine. Bekijk hun overige weercolumns.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 12 2023. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord