novembermaand

Het weer: een echte novembermaand

Het weer van november past tot nog toe bij een echte novembermaand. We hebben veel dagen met mist gehad, we hebben rustig en bewolkt weer gehad, maar ook ruiger weer met soms fikse buien en daarbij horend ook fraaie regenbogen.

Stabiel of ruig?

Alles wat een herfstmaand in zich kan hebben is bijna voorbijgekomen. Ook de 1e vorst, zij het dat die vorst meest beperkt gebleven is tot regionaal in het zuiden van ons land. Nu zijn we alweer toe aan de laatste dagen van november. Gaan we nog op naar een aantal dagen met stabiel novemberweer of draait het uit op ruig weer? Het kan beide kanten op en het zal mij niet verwonderen dat het een combinatie wordt van ruig en stabiel weer.

Meteorologische winter

Op woensdag 1 december 2021 zit de meteorologische herfst er alweer op en begint de meteorologische winter. De winter volgens de weerkunde heeft de volle maanden december, januari en februari onder zijn hoede. Ik vind deze maanden ook de echte wintermaanden. Het is dan ook dat ik traditioneel op 30 december of 1 januari met mijn wintervoorspelling kom. En die wintervoorspelling stel ik gedurende de wintermaanden niet meer bij.

Eigen methode voor wintervoorspelling

De volgende keer staat mijn wintervoorspelling in MAX Magazine en hier op MAX Vandaag. Er zijn al veel wintervoorspellingen gepubliceerd, sommige al afgelopen zomer. Er zitten veel extreme voorspellingen bij van meteorologen uit het buitenland, maar ook uit ons eigen land. Veel meteorologen zijn van mening dat dit soort langetermijnvoorpellingen of – verwachtingen niet kunnen. Toch zijn er meteorologische computerprogramma’s die met gemak 3-maandelijkse verwachtingen afgeven. Ik werk niet met deze computerprogramma’s. Ik heb mijn eigen methode.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 48 2021

Geef een reactie