warm

Het weer: ook 2021 wordt warm

Wordt 2021 ook zo warm als het extreem warme afgelopen jaar? De wintermaanden januari en februari zullen niet doorlopend te warm zijn. Ik blijf nog altijd bij mijn wintervoorspelling: er komen 1 of meer echt koude winterperioden en we kunnen op natuurijs schaatsen – en dat langer dan 2 of 3 dagen.

Zomervoorspelling

Het voorjaar lijkt mij wisselend te verlopen met koude én te warme perioden. Wat vorig jaar in april in De Bilt niet lukte, gaat dit jaar wel lukken; de 1e zomerse dag van 25 graden wordt daar al in april genoteerd. Vorig jaar werd die temperatuur in april alleen plaatselijk in het zuiden bereikt. Van de zomer verwacht ik weer veel warmte, maar ook zware buien en de kans op een zomerstorm. Mijn uitgebreide zomervoorspelling komt altijd op 31 mei of 1 juni uit.

Wintervoorspelling

De herfst kan in 2021 weleens een echte herfst worden met stormweer, maar ook met fraaie perioden en gemiddeld aan de warme kant. Zou het in 2021 gebeuren dat de eerste sneeuw vroeg valt met in november al een witte wereld en anders in december? Mijn wintervoorspelling komt weer op 30 november of 1 december uit.

Warm 2021

Het is een globale vooruitkijk geworden op het weer in 2021. In de MAX Magazine-nummers van dit nieuwe jaar zal ik hier nog wel vaker op terugkomen. Over het algemeen ga ik ervanuit dat 2021 niet alleen te warm zal uitpakken, maar ook, rekening houdend met de effecten van de opwarming van de aarde, een overschot aan zonuren en neerslag zal brengen.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 2 2021

Geef een reactie