storm

Code oranje in 3 Nederlandse provincies door storm

In Friesland, Utrecht en Noord-Holland is code oranje afgekondigd door het KNMI. Het weerinstituut waarschuwt voor zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur, wat gelijk staat aan windkracht 10. Dit zorgt voor overlast op luchthaven Schiphol, het spoor, de weg én het water.

Vliegverkeer

Doordat het in verschillende delen van Nederland zo hard waait, zijn er zeker 150 Europese vluchten op luchthaven Schiphol geschrapt. Ook sluit Schiphol niet uit dat de vluchten die wel gaan, vertraging zullen oplopen.

Spoor

De NS heeft op verschillende trajecten preventief minder treinen ingezet. Zo rijden er minder sneltreinen op het traject Amsterdam – Alkmaar en op de route Dordrecht -Breda. Ook tussen Den Haag en Rotterdam rijden er minder treinen.

Veerdienst Den Helder – Texel

Verder vaart de veerpont tussen Den Helder en waddeneiland Texel momenteel niet. Het waait te hard en dat levert gevaarlijke situaties op. Zodra de wind gaat liggen, wordt de dienstregeling weer hervat.

Automobilisten

Automobilisten hoeven voor alsnog geen rekening te houden met afgesloten wegen, mits zij een vrachtwagen of auto met aanhangwagen besturen. Voor bestuurders van deze voertuigen is de weg tussen Enkhuizen en Lelystad, de N302, niet toegankelijk. Ook de Oosterscheldekering (N57) en de Zeelandbrug(N256) zijn afgesloten voor voor dit soort verkeer.

Het KNMI verwacht de de wind gedurende de dag gaat liggen. Op de website van de weerdienst kunt u de actuele situatie volgen.

(Bron: NRC, KNMI)

Geef een reactie