tijd voor max

Zwolle eerste Tijd voor MAX op Toer-locatie

Tijd voor MAX gaat vanaf 2 september voor de 4e keer een maand lang het land in! Sybrand, Martine en Carrie (op vrijdagen), verruilen de studio in Hilversum voor prachtige buitenlocaties in alle windstreken van het land. In de eerste toerweek strijkt de Tijd voor MAX-karavaan neer in de hoofdstad van Overijssel. Het Rodetorenplein in Zwolle is van 2 tot en met 6 september om 17.10 uur op NPO 1 hét decor van Tijd voor MAX.

Tijd voor MAX gaat weer op toer

Traditiegetrouw wordt het nieuwe seizoen afgetrapt vanuit vier unieke locaties in Nederland. Een maand lang trekken Sybrand, Martine en Carrie door het land om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Ze bezoeken niet de grote, bekende steden in de randstad, maar de juist unieke plekken die voor de rest van Nederland misschien minder bekend zijn, maar minstens zo de moeite waard!

Eerste gasten

In de eerste toerweek schuift onder anderen Özcan Akyol aan. Hij presenteert vanaf 3 september een nieuw seizoen van het MAX-programma Sterren op het Doek en blikt vooruit met Sybrand en Martine. Verder staan Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven in de keuken. Welke culinaire sterren zeker niet kunnen ontbreken bij een bezoek aan Zwolle, zijn Jonnie en Thérèse Boer.

Publiek is welkom

Er is nog een aantal publieksplekken beschikbaar! Publiek kan een stoeltje reserveren op www.maxvandaag.nl/oproepen. Langskomen kan ook, maar zitplaatsen zijn slechts beperkt beschikbaar. De rest van de toerlocaties worden komende week bekendgemaakt.

2e week in Delft

Inmiddels is onthuld dat Delft de 2e Tijd voor MAX op toer-stad wordt. Van 9 tot en met 13 augustus strijken de presentatoren neer in deze Zuid-Hollandse stad. Onder meer Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo, schuift aan in Delft. Hij komt vertellen over de geschiedenis van de Nieuwe Kerk, een gebouw met een lange, koninklijke geschiedenis. Ook actrice Annick Boer is te gast; zij staat al 25 jaar op het toneel en heeft nu een soloprogramma geschreven, Dat is goed gelukt!, waarin zij als cabaretière te zien is. Daarnaast is zanger Kees Haak te gast. Hij is geboren in Delft en zoon van de eveneens in Delft geboren zanger Nico Haak, die in de jaren 70 populair was. Aanstaande 16 oktober zou Nico 80 jaar geworden zijn. Zoon Kees treedt op samen met het Delfts Dansorkest.

Andere gasten in Delft zijn: Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden, acteur Jelle de Jong die binnenkort te zien zal zijn in Soldaat van Oranje – De Musical, waar hij de rol speelt van de preses van de Leidse studentenvereniging Minerva, en zangeres Belle Perez & Band om hun nieuwe single te vertolken.

3e week in Enkhuizen

In de derde week van de toer gaat Tijd voor MAX naar het Noord-Hollandse Enkhuizen. Van 16 tot en met 20 september schuiven er weer vele gasten aan bij Martine, Sybrand en Carrie (op vrijdag). Zo wordt er onder meer aandacht besteedt aan de Enkhuizer Harddraverij, die al sinds 1906 op de derde donderdag van september plaatsvindt in deze plaats. De deelnemers strijden om de grote prijs van Enkhuizen. Muziek wordt in Enkhuizen verzorgd door onder anderen Iris Kroes, die haar nieuwste single komt laten horen. Ook de 3JS zijn er, net als Sjors van der Panne, die een primeur heeft…

4e week in Sittard

De laatste week van de Tijd voor MAX toerweek speelt zich af in het Limburgse Sittard.  Van 23 tot en met 27 september zijn de presentatoren hier te vinden. Zij ontvangen tijdens deze laatste toerweek veel verschillende gasten, waaronder Arabiste, voormalig diplomate en Eerste Kamerlid Petra Stienen. Stienen is geboren in Limburg en komt vertellen over haar nieuwe boek: Ontdek je Charisma. Acteurs Maartje van de Wetering en Porgy Franssen zijn te gast om te vertellen over de theatervoorstelling Peachez waarin ze beiden te zien zijn. Peachez gaat over een fatale liefdesgeschiedenis en is een theaterbewerking van de gelijknamige succesroman van Ilja Leonard Pfeijffer.

Joke Alberts en Christa Krommenhoek, respectievelijk de weduwe en de dochter van zanger Koos Alberts, zijn te gast in verband met het boek dat deze week over de overleden volkszanger verschijnt. Dit boek, De kracht van liefde, is geschreven door dochter Christa.

Ook actrice Carine Crutzen schuift in de laatste toerweek aan. Ze schreef een boek over haar jeugd en relatie met haar ouders; Uit het Zuiden. Verder zijn onder anderen te gast in Sittard: vaste huisarts dokter Ted van Essen, culinair journaliste Janny van der Heijden en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven.

Geef een reactie

Reactie

    Diana Smilde says:

    Hallo redactie! Ik heb misschien wel een brutale vraag. Ik ben schrijfster van kinderboeken en geboren en getogen Zwollenaar. Sinds 1 sept j.l. heb ik al twee kinderboekjes uitgegeven over Snoet de muis. Zie snoetdemuis.nl. Door deze verhaaltjes te lezen leer je Zwolle kennen. Het derde verhaal gaat over PEC Zwolle. Maar ook heb ik al een verhaal klaar liggen dat over de Librije van Jonnie Boer gaat. Nu de vraag…. is er misschien ruimte voor mij aan tafel ?? Ik zou het een eer vinden!!
    Ik zie graag uw (positieve) reactie tegemoed.
    Hartelijke groet,
    Diana Smilde