wat een verhaal

Wat een verhaal – De berenboot

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In aflevering  8 komt het verhaal van Anja aan bod over de berenboot. Anja en haar man hebben een gezellige avond met vrienden. Maar dit gezellig samenzijn eindigt niet zoals altijd. Iets vreemds duikt op wat leidt tot slapeloze nachten. En pas na een dagenlange zoektocht keert de nachtrust weer terug…Reint Schölvinck heeft het scenario geschreven en Pieter van Rijn is de regisseur. Hij vertelt hoe de verfilming van het verhaal voor hem tot stand is gekomen.

“Deze aflevering hebben wij opgenomen op de rozenkwekerij waar het ook echt is gebeurd. Deze kwekerij was destijds van de familie waar om het draait. Inmiddels is het bedrijf verkocht en is het nog één van de weinige overgebleven Nederlandse rozenkwekerijen. Het was erg leuk om de aflevering hier op te nemen, mede doordat iedereen die het heeft meegemaakt ook bij de opnames aanwezig was.”

Pieter van Rijn (regisseur)

Pieter van Rijn is regisseur van vele succesvolle dramaseries waaronder Het Schaep met de Vijf Pooten, Flikken Maastricht, Soof, Bloedverwanten, Flikken Rotterdam en Tessa. Naast series heeft Pieter ook film geregisseerd zoals De Overloper, Familieweekend en de jeugdfilm Meesterspion.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie