Carrotcake cupcakes met oranjecreme van Anna Yilmaz

Anna Yilmaz komt uit Amersfoort en mag tijdens Koningsdag 2019 langs de route staan om de koninklijke familie haar heerlijke taart aan te bieden. De kleinere versie ervan, in de vorm van cupcakes, worden aangeboden aan het publiek. Het recept van deze cupcakes vindt u hieronder.

Ingrediënten:

Cupcakes:

  • 250 gr geraspte wortel
  • sap van 1 citroen
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr licht bruine basterdsuiker
  • 275 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koekkruiden
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 200 gr bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • mespuntje zout

Oranjecreme:

  • 300 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 60 gr poedersuiker
  • oranje kleurstof

Extra nodig:

  • cupcake bakvorm
  • cupcake vormpjes (oranje)
  • spuitzak met kartelspuitmondje
  • blokrasp
  • taartrooster

Bereidingswijze:

Cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Rasp de wortel en besprenkel het met wat citroensap, dit doet u om verkleuring te voorkomen. Meng de bruine en lichte basterdsuiker samen met de zonnebloemolie, eieren, kaneel, koekkuiden, zout en sinaasappelrasp en sap in een mengkom. Voeg de bloem en bakpoeder toe en spatel het beslag goed door. Spatel als laatste de wortelrasp er doorheen. Plaats de cupcakevormpjes in de vorm en vul deze tot driekwart met beslag. Zet de vorm in de oven en bak de carrotcake cupcakes in 20 á 30 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Oranjecreme:

Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Voeg daarna de mascarpone toe en klop alle klontjes eruit. Voeg naar wens de oranje kleurstof toe. Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie rozetten op de cupcakes.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie