Wat een verhaal – De meerling

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In aflevering 7 staat het verhaal van Mineke centraal. Op 5 maart 1969 is Mineke betrokken bij 2 grootste gebeurtenissen die elkaar de volgende dag zullen verdringen op alle voorpagina’s van de landelijke  kranten. Een nostalgische terugblik op een heel bijzondere dag….Don Duyns heeft het scenario geschreven en Anne de Clercq is de regisseur. Zij vertelt hoe de verfilming van het verhaal voor haar tot stand is gekomen.

“Deze aflevering speelt zich af in het verleden en hebben we opgenomen in het Openluchtmuseum in Arnhem. daar is een ziekenhuisje helemaal opgetrokken in jaren 60 stijl met daarnaast een huisje. Ideaal dus. We kregen daar een hele lijst met dingen die wel en niet mochten, want het is natuurlijk een museum en sommige spullen zijn te kostbaar om te gebruiken. We moesten dus  best veel meeslepen, zoals een tafel. Ondanks dat we bepaalde spullen zelf moesten meenemen was het draaien op deze locatie wel heel prettig, want je hebt meteen de goede sfeer te pakken.”

Anne de Clercq (regisseur)

Anne de Clercq studeert af als Director of Photography aan de Nederlandse Filmacademie (AHK), maar ontwikkelt zich vervolgens tot regisseur van speelfilms, korte films, commercials, videoclips en series. Ze regisseert onder andere de series Julia’s TangoDe co-assistentS1ngle en Seinpost Den Haag. Meer recent regisseert Anne de succesvolle televisieserie Soof: Een Nieuwe Begin waarvan het tweede seizoen op televisie uitgezonden wordt.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. Mineke1943 says:

    Jammer dat ik geen scriptgirl was bij de opnamen. Ik heb zelf de meeste spullen uit die tijd aangeleverd. (Alles in goede staat teruggekregen). De semaphoon uit die tijd was ook nog wel te krijgen geweest. Kast van 2 kilo. Het stethoscoopje ( de toeter) die ondersteboven werd gebruikt, storend. Plastic schort ontbrak.Filmpje; knap gemonteerd maar het had beter gekund. Toch iets teveel slapstick en smieren. Ik denk ook dat leukste op de plank is blijven liggen. Jammer. Vlgd. keer mij er bij vragen, ha,ha.
    WEl leuke opname dagen gehad, zoveel schatten ontmoet, ‘k ben echt verwend.
    Vriendelijke groet, Mineke