Wat een verhaal: dit zijn de makers

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden. Maar wie zijn zij? We stellen ze graag aan u voor!

Anne de Clercq (regisseur)

Anne de Clercq studeert af als Director of Photography aan de Nederlandse Filmacademie (AHK), maar ontwikkelt zich vervolgens tot regisseur van speelfilms, korte films, commercials, videoclips en series. Ze regisseert onder andere de series Julia’s TangoDe co-assistentS1ngle en Seinpost Den Haag. Meer recent regisseert Anne de succesvolle televisieserie Soof: Een Nieuwe Begin waarvan het tweede seizoen op televisie uitgezonden wordt.

Allard Westenbrink (regisseur)

Regisseur Allard Westenbrink studeerde in 2002 af met de prijswinnende comedy Vakantiefilm BV. Door zijn gevoel voor humor, comedytiming en natuurlijke spelregie wordt hij ook veel gevraagd voor programma’s als De Wereld Draait Door en Keuringsdienst van Waarde. Sinds 2011 maakt hij programma’s en series als Wat Als? Komt Een Man Bij De Dokter, Danni Lowinski en De mannen van dokter Anne. Westenbrink schrijft en regisseert ook eigen werk dat te zien is op zijn YouTubekanaal.

Don Duyns (scenarist)

Scenarist Don Duyns schrijft voor film, theater en televisie en is een van de meest gespeelde toneelschrijvers van ons land. Diverse toneelgezelschappen spelen zijn stukken als Lang en gelukkig en De gelaarsde poes. Daarnaast schrijft Duyns scenario’s voor film en televisie, waaronder de serie Hertenkamp en de verfilming van Lang en gelukkig. Duyns werkt momenteel aan een scenario over de bankencrisis en in 2019 wordt zijn bewerking van Hamlet voor het Rotterdams Toneel opgevoerd.

Martijn Hillenius (scenarist)

De eerste jaren na zijn afstuderen aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam is Hillenius vooral werkzaam als acteur. Hij speelt onder andere in de voorstelling Sneeuwwit en De GVR en heeft gastrollen in de televisieseries Flikken Maastricht en Toren C. Sinds 2006 is hij meer als scenarist werkzaam. Hij wordt onderdeel van het schrijversteam van Koppensnellers en wordt onderdeel van het cabaretteam van het VARA radioprogramma Spijkers met Koppen. In 2010 gaat Hillenius met een soloprogramma de theaters in. Met succes want in de jaren die volgen staat hij minstens nog 3 keer alleen op de planken. Daarnaast werkt Hillenius door als scenarist en acteur. In 2014 en 2017 speelt hij de hoofdrol in de film Aanmodderfakker en in Voor elkaar gemaakt.

Reint Schölvinck (scenarist)

Nadat hij in 2003 afstudeert aan de Filmacademie te Amsterdam, schrijft Reint mee aan diverse producties als misdaadseries Flikken Maastricht, Moordvrouw en Van God Los.  In 2015 schrijft hij mee aan het scenario voor de succesvolle bioscoopfilm Bon Bini Holland en in 2018 aan de misdaadserie Baantjer: Het begin.

Rik van de Bos (scenarist)

Rik van de Bos studeert af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schrijver. Zijn stijl is humoristisch, maar altijd doordrenkt van tragiek. Met acteur/theatermaker Maurits van den Berg vormt hij sinds enkele jaren BERG&BOS. Ze maken locatievoorstellingen voor onder andere Oerol, Over het IJ en Karavaan.

Niek Barendsen (scenarist en regisseur)

Niek Barendsen studeert af aan de Academie voor Kleinkunst. Sindsdien schrijft en regisseert hij onder andere Klokhuis, Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen, Welkom in de jaren 60 tot en met Welkom in de tachtigjarige oorlog. Ook schrijft Brandsen de musical  Vijftig Tinten, de parodie, het toneelstuk Om de Macht en delen van Showponies: de Alex Klaasen Revue. Begin 2020 verschijnt  zijn nieuwe, satirische tv serie Nieuw Zeer op de buis.

Pieter van Rijn (regisseur)

Pieter van Rijn is regisseur van vele succesvolle dramaseries waaronder Het Schaep met de Vijf Pooten, Flikken Maastricht, Soof, Bloedverwanten, Flikken Rotterdam en Tessa. Naast series heeft Pieter ook film geregisseerd zoals De Overloper, Familieweekend en de jeugdfilm Meesterspion.

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2010 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. Janke de Boer says:

    Langdradig verhaal. Oervervelend. Max onwaardig.