Van Gogh Museum

Van Gogh Museum op een-na-beste kunstmuseum ter wereld

Op de wereldwijde ranglijst van beste en meest beroemde kunstmusea, staat het Van Gogh museum in Amsterdam op nummer 2. Het Rijksmuseum volgt op de derde plaats. De nummer 1 positie is in handen van het Louvre in Parijs. Op de Europese ranglijst staat het Van Gogh op nummer 1, gevolgd door het Louvre en het Rijksmuseum. 

Populair bij de Fransen

Het onderzoek is gedaan door de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het museum is vooral populair bij Fransen. Maar ook de Britten en Amerikanen zijn enthousiast. Japanse en Chinese bezoekers zijn minder positief. Het Rijksmuseum scoort in eigen land het hoogst.

Bezoekersaantallen

Ten opzichte van de Europese musea doen de Nederlandse het wat betreft de bezoekersaantallen minder goed. Jaarlijks bezoeken maar liefst 7,4 miljoen mensen het Louvre. Ook in bezoekersaantallen staan ze op nummer 1. Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum staan op een 15e en 17e plaats met respectievelijk 2,2 en 2,1  miljoen bezoekers per jaar.

De top 10 van beste kunstmusea ter wereld:

  1. Het Louvre
  2. Van Gogh Museum
  3. Het Rijksmuseum
  4. De Hermitage in Sint-Petersburg
  5. British Museum in London
  6. Musée d’Orsay in Parijs
  7. Musei Vaticani in Vaticaanstad
  8. Museo del Prado in Madrid
  9. National Gallery in London
  10. Metropolitan Museum of Art in New York

Vereerd

De directeur van het Van Gogh Museum, Axel Rüger , is vereerd met de benoemingen. “Het is onze taak het leven en werk van Van Gogh voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd toegankelijk te maken, dat nu blijkt dat dit zo hoog gewaardeerd wordt vinden we uiteraard fantastisch.”

(Bron: ANP)

Geef een reactie