Sportevenementen en SAIL meest geliefd

Sail Amsterdam is het populairste evenement van ons land. Het vijfjaarlijkse nautisch evenement, dat vorig jaar zo’n 2,3 miljoen bezoekers naar de hoofdstad trok, scoort het hoogst in het tweejaarlijkse merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Pinkpop staat op de 2e plaats en de Huishoudbeurs volgt op nummer 3.

Moeite met Gay Pride

Ook de Vierdaagsefeesten in Nijmegen (4), Lowlands (5) en TT Assen (9) staan in de top 10. Op nummer 8 staat de Amsterdam Gay Pride. Van alle evenementen in Nederland is de Gay Pride het meest onderscheidend blijkt uit het merkenonderzoek. Maar zelfs na 21 jaar is dit jaarlijkse feest rond vrijheid en diversiteit nog steeds niet ingeburgerd bij de gemiddelde Nederlander. De botenparade trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers, maar de tv-beelden zijn kennelijk te gewaagd voor de thuisblijvers. De uitdaging voor de Gay Pride is om in de komende jaren onder een bredere bevolkingsgroep een sympathiek imago op te bouwen.

De complete top 10:

1. SAIL Amsterdam
2. Pinkpop
3. Huishoudbeurs
4. Vierdaagsefeesten Nijmegen
5. Lowlands
6. NK Schaatsen
7. KNVB beker
8. Amsterdam Gay Pride
9. TT Assen
10. North Sea Jazz Festival

Sportevenementen

Kijkend naar de top-50, komen daar 10 sportevenementen in voor en deze zijn van alle evenementen het meest geliefd. Wat de sportevenementen vooral zo populair maken zijn de internationale allure en sympathieke deelnemers. ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gezien als het sportevenement met het meeste internationale aanzien. Voor de Nederlandse topsporters bij het NK Schaatsen voelt men de meeste sympathie.

Sportevenementen met het sterkste imago

1. NK Schaatsen
2. KNVB beker
3. TT Assen
4. Dam tot Damloop
5. Amstel Gold Race
6. Johan Cruijff Schaal
7. NK Atletiek
8. ABN AMRO World Tennis Tournament
9. Eneco Tour
10. NN Marathon Rotterdam

Beste sfeer en horeca

De sfeer blijkt het belangrijkste ingrediënt te zijn voor een succesvol evenement, verklaart merkadviseur Hendrik Beerda. Bij de Vierdaagsefeesten is de sfeer het best volgens de Nederlandse bevolking. Ook wat betreft horeca staan deze jaarlijkse feesten rond de Nijmeegse wandelvierdaagse op de 1e plaats. Als het om eten en drinken gaat, scoren ook de Tilburgse Kermis en de jaarlijkse, Leidse viering van de overwinning op de Spanjaarden, het Leidens Ontzet, hoog.

Top-3 evenementen met beste sfeer

1. Vierdaagsefeesten Nijmegen
2. Bloemencorso Bollenstreek
3. Dickens Festijn Deventer

Top-3 evenementen met beste horeca

1. Vierdaagsefeesten Nijmegen
2. Tilburgse Kermis
3. Leidens Ontzet

Wat is uw favoriete evenement?

(Bron: ANP)

Geef een antwoord