Huishoudbeurs

Omroep: MAX

Duur: 0:01:39

Uitzending: do 1 jan 1953 01:00

De Huishoudbeurs toen & nu

De RAI Amsterdam wordt van 20 tot en met 28 februari 2016 weer omgetoverd tot de Huishoudbeurs. Het evenement staat dit jaar onder andere in het teken van innovaties rondom woongemak en leefcomfort van thuiswonende senioren.

Technieken & renovaties

Ouderen die langer thuis moeten wonen willen de regie voeren over hun eigen welzijn, comfort en veiligheid. Daarom richt het speciale ‘liever thuis!’-evenement zich op technieken zodat deze mensen ook echt langer in hun eigen huis kunnen wonen. Denk hierbij aan luisterzorg, cameratoezicht, persoonsalarmering en dwaaldetectie. Ook is er aandacht voor renovaties en aanpassingen aan woningen.

Nieuwste snufjes

Naast de focus op thuiswonende senioren richt de Huishoudbeurs zich zoals gebruikelijk ook op huishoudelijke producten, vakanties, attracties, uitjes en voeding. Duizenden (huis)vrouwen komen vanuit het hele land om de nieuwste snufjes op het gebied van mode, cosmetica, gezondheid, koken, wonen, apparatuur en vrije tijd te bewonderen.

De RAI in 1953

We doken in het archief en vonden beelden van de RAI in 1953. Een bezoekster wordt tijdens haar route over de Huishoudbeurs gevolgd. Ze proeft allerlei etenswaren en dranken en bekijkt de nieuwste vindingen op huishoudelijk gebied. Zo zien we een naaimachine, een vaatwasmachine en een wasmachine. Ook wordt er een stofzuiger gepresenteerd met een wegwerp stofzuigerzakje van papier. De heren op de Huishoudbeurs kunnen hun ei kwijt bij de stand met de speelgoedauto’s.

Meer beelden van vroeger zien? Neem eens een kijkje in het online archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Geef een reactie