Duur 01:18
Gepubliceerd op 22 april 2016

Bloemencorso Bollenstreek

Zaterdag 23 april 2016 rijdt de 69e editie van het Bloemencorso door de bollenstreek: dat is het kleurrijkste en geurigste evenement van het voorjaar.

40 kilometer bloemen

De Stichting Bloemencorso Bollenstreek organiseert al bijna zeventig jaar in april een prachtige corso. Jaarlijks rijdt het Bloemencorso een 40 kilometer lange tocht door Noordwijkerhout en van Noordwijk naar Haarlem, waarbij alle bollengemeenten worden aangedaan. De optocht bestaat uit praalwagens die volledig bedekt zijn met (bol)bloemen en uit met bloemen versierde luxe wagens, begeleid door muziekkorpsen en muziek. Naar verwachting komen er ook dit jaar weer rond de 1 miljoen toeschouwers richting de bollenstreek om het corso te bekijken.

Praalwagens steken

Het grootste internationale voorjaarsevenement van Nederland begint al wanneer de vele honderden vrijwilligers enkele dagen voor het corso starten met het steken van de praalwagens. Er gaan duizenden hyacinten, tulpen en narcissen doorheen. In bovenstaande video geven we u een impressie van hoe het steken van de corsowagens eruit ziet.

MAX en het corso

Het corsothema van de 69ste editie van het Bloemencorso is Flowers en Fashion. Dit jaar rijdt er ook een speciale MAX-praalwagen met een modieus tintje mee. De wagen staat geheel in het teken van de ‘goedgeklede bakker’. Op zondag 8 mei 2016 zendt MAX om 16.05 uur op NPO 2 een registratie uit van het Bloemencorso Bollenstreek.

Meer informatie over het Bloemencorso en de route die het corso aflegt vindt u op de website van het Bloemencorso Bollenstreek.

 

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer