vierdaagsefeesten

Gezocht: personeel voor de Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten staan voor de deur. Hartstikke leuk, maar er dreigt een personeelstekort voor dit enorme evenement voorafgaande aan de Nijmeegse Vierdaagse. U kunt de organisatie helpen. 

Helpt u de Vierdaagsefeesten

150: naar zoveel mensen is de organisatie van het enorme evenement nog op zoek. “Er is een tekort aan alles”, laat directeur Teddy Vrijmoet aan De Gelderlander weten. “Horecamedewerkers, verkeersregelaars, beveiligers, crowd informers (dit zijn mensen die het publiek informeert over het programma en aanverwante zaken, red.) en collectanten voor de zonnepanelen”, gaat zij verder. Dit is geen goed nieuws voor het evenement en daarom zijn zij naarstig op zoek naar personeel, zowel vrijwilligers als betaalde krachten. Momenteel is de organisatie bezig om alle contacten aan te spreken, en u kunt ook een duit in het zakje doen. Via de website van de Vierdaagsefeesten kunt u bekijken welke functies er beschikbaar zijn. Het Rode Kruis, die ook op dit evenement aanwezig is, is al voorzien wat betreft vrijwilligers.

Aantrekkende economie

Het tekort aan vrijwilligers en werknemers voor op de Vierdaagsefeesten is volgens organisator Vrijmoet de ‘schuld’ van de groeiende economie. Daardoor zijn veel mensen al voorzien wat betreft werk en zijn zij minder snel geneigd om te solliciteren naar een functie op de feesten. Ook het groeiende aantal evenementen die in dezelfde periode wordt gehouden is volgens Vrijmoet een reden van het personeelstekort.

Over de Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten worden traditioneel gevierd voorafgaande aan hét wandelevenement van het jaar: de Nijmeegse Vierdaagse. In 2018 wordt het festival van 14 t/m 20 juli gehouden op locaties door de hele stad. Toegang is vrij, behalve voor een aantal geselecteerde optreden. Jaarlijks trekken de feesten meer dan 1 miljoen bezoekers.

(Bron: website Vierdaagsefeesten, ANP)
(Beeld: Jan Willem de Venster)

Geef een antwoord