Quiz: wat weet u van The Beatles?

Op 1 juni 2017 bestaat het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles 50 jaar. Reden voor een feestje én een quiz! Want wat weet u eigenlijk van deze band?

1. The Beatles komen allemaal uit een Noord-Engelse stad. Welke?
A. Manchester
B. Liverpool
C. Blackpool

2. The Beatles breken door in de jaren 60. Dit ontketent een wereldwijde gekte. Hoe wordt deze gekte ook wel genoemd?
A. Beatlemania
B. Beatlecrazy
C. Beatlefrenzy

The Beatles
3. The Beatles hebben in 1964 in Nederland opgetreden (zie foto hierboven). De drummer is de grote afwezige. Waarom is hij er niet bij?
A. Hij wil bij de geboorte van zijn eerste kind zijn
B. Hij heeft knallende ruzie met de rest van de leden
C. Hij is ziek

4.  The Beatles nemen in totaal 13 studioalbums op. Welke wordt over het algemeen gezien als de beste?
A. Rubber Soul
B. Abbey Road
C. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

5. The Beatles zijn bijzonder populair in Amerika, totdat John Lennon in 1966 een uitspraak doet die voor veel opschudding zorgt in het land. Wat zegt hij?
A. “The Beatles zijn groter dan Jezus”
B. “Ze zouden de rassenscheiding hier af moeten schaffen”
C. “Ik vind Amerika helemaal geen leuk land”

6. In het filmpje hieronder ziet u The Beatles het nummer Hey Jude spelen. Het gaat over de zoon van 1 van de leden. Wiens kind?


A. Zac, de zoon van drummer Ringo Starr
B. James, de zoon van bassist Paul McCartney
C. Julian, de zoon van John Lennon

7. Er gaat al sinds de jaren 60 een vreemd gerucht over Paul McCartney. Paul is volgens sommigen namelijk…
A. Nooit getrouwd met Linda McCartney
B. Omgekomen bij een ongeluk
C. De broer van gitarist George Harrison

8. The Beatles hebben een bijnaam. Hoe worden ze genoemd?
A. The Fab 4
B. The Amazing 4
C. The Best 4

9. 1 beatle ligt tijdens zijn huwelijksreis in 1969 7 dagen lang in deze kamer in het Amsterdamse Hilton Hotel. Over wie hebben we het?
Hilton
A. Paul McCartney
B. George Harrison
C. John Lennon

10. Op dit moment leven er nog 2 van de 4 beatles. Wie zijn er overleden en waaraan?
A. John en George. John is neergeschoten en George aan kanker
B. Ringo en George. Ringo aan een hartaanval en George aan een val van een ladder
C. John en Paul. Ze zijn tegelijk overleden toen zij verongelukte met een auto

11. Tot slot: wie is wie? We gaan van links naar rechts
The Beatles
A. Ringo, John, Paul en George
B. Paul, George, John en Ringo
C. Paul, Ringo, George en John

De antwoorden vindt u onderaan deze quiz. Hoeveel heeft u er goed?

 

 

 

 

 

 

 

Antwoorden
1. B, 2. A, 3. C, 4. C, 5. A, 6. C, 7. B, 8. A, 9. C, 10. A, 11. C.

Geef een reactie

Reacties (5)

  1. oosterwijck says:

    De Beatles gekte is nooit terecht geweest. … Een paar schoolkinderen die opgegroeid zijn in een Liverpoolse achterbuurt van havenarbeiders, kunnen een beetje tokkelen op een gitaar en een beetje vals zingen, ze oefen wat in het plaatselijke buurtcentrum van de kerk. Ze krijgen in Hamburg, alle aandacht vanuit een soort, “weder goedmaken idee” en zijn plotseling beroemd. Ze hebben niet eens een fatsoenlijke opleiding genoten, dus zijn nauwelijks algemeen ontwikkeld. Maar doordat ze behoorlijk geld verdienen met hun optredens, kunnen ze intelligente teksten kopen van (wel opgeleide tekstschrijvers) tekstschrijvers, krijgen bijles in muziekschrift, zangles en spelen op muziekinstrumenten. En na enkele jaren lijken het ontwikkelde muziekkanten en zingen ze duur betaalde teksten van andere tekstschrijvers. En alle randdebielen in de wereld adoreren de Beatles en roemen “hun” teksten. … Niet dus, andermans teksten.

    1. Wiet says:

      Verder alles goed? Beetje sneu dit verhaal. Is het u bekend dat McCartney inmiddels diverse prijzen heeft gewonnen voor albums met klassieke en film muziek?

  2. Wiet says:

    De beste Beatles plaat? Het blijft een kwestie van smaak en invloed. Sgt Pepper was een ‘revolutie’ in de moderne muziek, maar er zijn genoeg liefhebbers van Rock&Roll die de eerste LP’s het beste vinden en velen vinden het witte album geniaal. ‘Beatles For Sale’ wordt gezien als zwakste album, maar persoonlijk vind ik het best een lekkere plaat. De ‘kenners’ kozen ooit voor ‘Revolver’ als beste Beatles LP. Daar staat weer tegenover dat topnummers als ‘Hey Jude’, ‘Strawberry Fields’ en ‘Penny Lane’ op geen enkele oorspronkelijke LP voorkomen.

  3. Rogier de Haan says:

    The White album vind ik het beste. Zoveel mooi liedjes en ideetjes en melodietjes, zoveel variatie, dat je er helemaal in kan verdwijnen. En ja, vroeger: op een cassettebandje “Revolution 9” achterstevoren draaien, op zoek naar de verborgen boodschappen.

    Maar het interessantste album is The Black Album. Vrij onbekend misschien, maar verrassend mooi en zeer persoonlijk. En het leuke is: via The Black Album kom je erachter wie nu echt je favoriete Beatle is. Voor mij was dat, tot mijn eigen verrassing, John.

  4. Leendertk says:

    Afgezien van de spelfouten ( muziekkanten?) zelden zoveel onzin in zo weinig tekst bij elkaar gezien.
    Even één voor één:
    1. Vals zingen: luister even naar This Boy uit de eerste jaren en Sun King van Abbey Road. Als he dit vals durft te noemen geef je blijk van geen enkel muzikaal ( niet “muziekkaal”) inzicht.
    2. Oefenen bij de lokale kerk, onjuist. Iets van klok en klepel, denk ik. Paul en John ontmoetten elkaar voor het eerst bij een feest in St. Peters Church in Woolton. Geoefend werd elders .
    3. Hamburg. Niets met wiedergutmachung te maken, meer met een enorme vraag naar Engelse bands in de rosse buurt. The Beatles hebben in Hamburg ontzettend veel gespeeld en toen ze terugkwamen in Liverpool waren ze onmiddellijk de beste band in de stad.
    4. Plotseling beroemd. Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad en de bijdrage van hun manager Brian Epstein mag niet onderschat worden. Daarnaast ( lees de boeken van iedereen die bij de opnames betrokken is geweest) was hun persoonlijkheid en gedrevenheid om eigen materiaal te willen opnemen zeer belangrijk.
    5. Gekochte teksten. Belachelijk en ( net als de rest) aantoonbare onzin. Toen the Beatles hun eerste singles opnamen hadden ze geen cent te makken en wezen ze juist de nummers die voor hen door anderen geschreven waren ( How do you do it) af.
    6.Bijles. Zie vorige punt. Het idee dat je notenschrift moet kunnen lezen om muziek te kunnen maken is wat vreemd. Dan zijn Dylan, Queen, enz.enz. ook allemaal tobbers. Natuurlijk hebben ze bijgeleerd in de loop der jaren. Eén voor één bekeken zijn er natuurlijk betere instrumentalisten maar hun kundigheid staat buiten kijf!

    Ik vermoed dat de schrijver van dit bericht weinig verstand heeft van deze materie en waarschijnlijk nooit goed naar Beatles muziek heeft geluisterd. Dat is natuurlijk niet erg, maar om vanuit gebrek aan kennis met grote stelligheid onzin te verkopen gaat mij wel wat ver. Mocht hij/zij mijn argumenten willen weerleggen hoor ik het graag.