NS

Pas op voor nepmail van de NS

Een mail ontvangen die afkomstig lijkt van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en waarin staat dat u 2 gratis dagkaarten ontvangt als u uw gegevens invult? Gooi deze dan direct weg, want het betreft hier een nepmail die verstuurd is door internetcriminelen.

Dit staat er in de mail

De mail die de criminelen versturen ziet er qua vormgeving precies zo uit als de mails die de NS doorgaans naar haar klanten stuurt. Het enige verschil is het mailadres, want de zogenoemde phishingmail is niet afkomstig van een officieel NS-mailaccount. Omdat sommige mailprogramma’s het mailadres van de verzender niet laten zien, is het makkelijk om de e-mail voor echt aan te zien. Hieronder ziet hoe het bericht er precies uitziet:

mail

Spam als gevolg

In de mail wordt u gevraagd om op een link te klikken (wat u dus absoluut niet moet doen) die u in een omgeving brengt waar u enkele vragen over uw treinreisgedrag moet invullen. Daarna wordt u gevraagd om snel uw gegevens in te vullen, omdat de voorraad gratis dagkaarten beperkt is. Als u dit doet, komen uw gegevens terecht bij bedrijven die u hoogstwaarschijnlijk spam zullen sturen. Spam is ongewenste e-mail waarin bijvoorbeeld staat dat u een prijs heeft gewonnen. De meeste computers met een goed anti-virusprogramma onderscheppen deze mails, maar mocht u dit niet hebben of onverhoopt toch spam krijgen, zorg dan dat u nooit op deze berichten klikt.

(Bron: NS, Radar, ANP)

Geef een antwoord