jaren 80

NPO Radio 5 reist week lang terug naar de jaren 80

NPO Radio 5 reist terug naar de eighties tijdens De Week van de Jaren 80. Van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 mei 2023. Het wordt een week boordevol muziek uit dit bonte decennium, afgewisseld met verhalen rond belangrijke (nieuws)gebeurtenissen van toen.

Artiesten die de revue passeren zijn onder anderen Klein Orkest, Dire Straits, Tina Turner, Doe Maar, Fleetwood Mac, UB40, Toontje Lager, The Alan Parsons Project, Het Goede Doel, Michael Jackson, Gloria Estefan & Miami Sound Machine en Lionel Richie.

Terugblikken naar de jaren 80

Tijdens de NOS-bulletins, maar ook op andere momenten, wordt teruggeblikt op impactvolle momenten uit de jaren van neonkleurige trainingspakken en schoudervullingen, De Familie Knots en Medisch Centrum West en de opmars van de walkman, cd en videorecorder. Denk aan de ramp in Tsjernobyl, inhuldiging van Koningin Beatrix, de Elfstedentochten van ’85 en ‘86, val van de muur, de ontvoering van Freddy Heineken, protesten tegen kernwapens en de introductie van de pinpas.

Spel

Tijdens elk programma wordt in De Week van de Jaren 80 het walkman-spel gespeeld met luisteraars. Er staan 3 liedjes op de walkman: welke titels zijn te horen?

Toplijst

Afsluiting van De Week van de Jaren 80 vormt De Evergreen Toplijst van de Jaren 80 op vrijdag 26 mei. Te horen van 6.00 tot 20.00 uur. De Toplijst wordt samengesteld door luisteraars die via nporadio5.nl kunnen stemmen van zaterdag 20 mei 8.00 uur tot en met woensdag 24 mei 12.00 uur.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

(Foto: Blueee77/Shutterstock.com)

Geef een reactie