programma's npo in coronatijd

Nietalleen.nl, een online muziekfestival en andere programma’s voor steun in coronatijd

Om in deze coronatijden wat extra steun aan de kijker en luisteraar te bieden, start de NPO de komende week met een aantal nieuwe programma’s. Er worden programma’s op de dag herhaald, Zappsport start met Zapsport@home en op NPO Radio 2 komt vrijdag 27 maart 2020 met een online muziekfestival. Eén van de nieuwe programma’s is Nietalleen.nl waarin de verschillende hulpinitiatieven centraal staan. 

Dagtelevisie

Nu we tijdens de coronacrisis meer thuis zitten, biedt de tv een goede afleiding. Om de kijker een meer gevarieerd aanbod te bieden, gaat de NPO van start met dagtelevisie. Achter de schermen wordt hard gewerkt om programma’s op de dag te herhalen, zodat er voor iedereen wat extra’s te zien is. Op NPO Start heeft de NPO archiefbeelden van bijzondere sportmomenten en veel muziek online gezet. Ook zijn er extra films beschikbaar.

Kinderen in beweging

Om de kinderen in beweging te houden start Zappsport maandag 23 maart met Zappsport@home. De eerste aflevering is te zien op NPO Zapp en YouTube. Naast televisie-uitzendingen met onder anderen oud-voetballer Nathan Rutjes en judoka Roy Meyer is er voor de kinderen ook veel te zien op de socialemediakanalen van het programma.

Heel Nederland Thuis in Beweging

Niet alleen kinderen moeten in beweging blijven. Daarom heeft Olga Commandeur van Nederland in Beweging zich opgeworpen als personal trainer van thuiszittend Nederland en geeft elke dag op MAX Vandaag extra beweegtips in Heel Nederland Thuis in Beweging.

Optredens vanuit de huiskamer

NPO Radio 2 pakt online uit. Zij hebben voor vrijdag 27  maart een online muziekfestival op de planning staan. Van 18.00 – 00.00 uur geven artiesten vanuit de eigen huiskamer een optreden. Het festival wordt gepresenteerd door Rob Stenders, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof. De artiesten bieden hun optredens aan op YouTube die door de fans online kunnen worden gevolgd en op NPO Radio 2 te horen zijn.

Nietalleen.nl

Eén van de nieuwe programma’s is Nietalleen.nl van de EO. In  het het programma komen volgens presentator Bert van Leeuwen mooie, hoopvolle en ontroerende initiatieven voorbij die mensen en instanties de komende tijd kunnen helpen. Het programma is de komende 4 weken dagelijks rond 16.45 uur te zien op NPO 1. Gert-Jan Segers is maandag 23 maart 2020 te gast in Tijd voor MAX om te vertellen over het initiatief Nietalleen.nl Het is niet alleen een programma, maar ook één van de vele initiatieven die een luisterend oor biedt aan mensen die daar in deze tijd behoefte aan hebben. Daarnaast brengen zij mensen die hulp nodig hebben in contact met één van de samenwerkende organisaties.

(Bron: NPO Radio 2/Nu.nl/archief)

Geef een antwoord