werk in uitvoering

MAX-podcast Werk in Uitvoering: Joris Kreugel loert rond op de werkvloer

Op 5 maart 2021 is de 20-delige MAX NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering begonnen. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen en vraagt hen onder andere wat dit werk nou betaalt. De podcast is te beluisteren op MAX Vandaag, maar ook op de website van NPO Radio 5 en andere bekende podcastplatformen. 

Werk in Uitvoering

Onder meer de slager, de begraafplaatsondernemer, de hondentrimster, de kapper, de verpleegkundige en de leliekweker komen aan het woord in Werk in Uitvoering. Elke week staat een ander beroep centraal. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op?
Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel gaat mee de werkvloer op en probeert antwoord te krijgen op verschillende vragen.

In Nederland is het nog steeds een taboe om over de hoogte van je salaris te praten. Toch vertellen werknemers uit verschillende beroepssectoren aan het eind van elke aflevering wat hun netto inkomen is, of zij daar tevreden mee zijn en of zij ermee kunnen rondkomen of juist niet.

Joris aan het woord

Het doel van de podcast Werk in Uitvoering is om de luisteraar inzicht te geven in hoe de gemiddelde Nederlander tegen haar of zijn baan aankijkt. Joris Kreugel: “geluk en passie zijn voor mij persoonlijk drijfveren die voorop staan in mijn werk. Passie, werktijden maar ook salaris komen in de gesprekken aan bod. Zijn we gelukkig, tevreden en vinden we dat wat we verdienen ook écht verdienen? Staat werkend Nederland er net zo in als ik? Ik hoop het antwoord te vinden in deze podcast.”

Aflevering 1 nu online

In de eerste aflevering loopt Joris mee met slager Freek Schell. Het gaat om één van de oudste slagersbedrijven van Nederland. De eerste winkel werd in 1786 opgericht. De zoon van Freek, ook een Freek, werkt inmiddels ook in het slagersbedrijf. Vroeger was de slagerij een ouderwetse slager, maar nu verkoopt Freek allerlei specialiteiten. Dit komt mede door de internationale klandizie. Freek verkoopt nog steeds alles ‘van kop tot staart’ en gooit niks weg. Zo verkoopt hij ook ‘koeientiet’. Hoe kijkt hij tegen zijn baan aan en wat levert het eigenlijk op?

Luister nu naar aflevering 1

Geef een reactie