Werk in Uitvoering 20

Werk in Uitvoering #20: lerares Ellen Stamer

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Werk in Uitvoering 20: lerares Ellen Stamer

Ellen Stamer (49 jaar) is ruim 28 jaar lerares op de lagere school. Ze heeft allerlei groepen gedaan maar sinds 5 jaar heeft ze de kleutergroep. Momenteel heeft ze 32 kleuters onder haar hoede. Ze leert steeds beter hoe een kleuterbrein werkt, dat was even wennen. Een kleuter weet heel goed wat hij leert, je moet als docent met hem in gesprek om te kijken waar hij is om te weten wat hij nodig heeft om verder te groeien. Ook heeft ze geleerd dat kleuters echt heel zelfstandig zijn.

In de 28 jaar dat Ellen voor de klas staat is er veel veranderd. De zorg voor hoogbegaafde kinderen is bijvoorbeeld heel erg verbeterd. Maar de administratieve druk is ook gegroeid. Naast lerares maakt Ellen al 33 jaar elke zondag radio bij de lokale radio Haarlem 105. Dat kost niet veel geld, hooguit af en toe een nieuwe koptelefoon die ze zelf moet meenemen.

 

Dit is voorlopig de laatste aflevering van deze podcast. De afleveringen zijn te beluisteren op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een antwoord