werk in uitvoering

Werk in Uitvoering #16: dierenverzorger Coen Landheer

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Aflevering 16: de dierenverzorger

Coen (34) is dierenverzorger sinds zijn 18e en werkt sinds december 2020 in Dierenpark Amersfoort. Hij werkt met neushoorns, leeuwen, tijgers en giraffen. Zijn werk is fysiek behoorlijk zwaar, maar daarnaast moet Coen bijvoorbeeld ook verstand hebben van het gedrag van de dieren en veel weten van voedsel. Ik kom hier niet alleen om de beestjes zelf te verzorgen, maar ik vind het ook fantastisch om de mensen te zien genieten van de dieren en ze iets te kunnen leren,” legt Coen uit. Volgens Coen leer je dit vak door het in de praktijk te doen: “Het is vooral een vak wat je leert door heel veel stages te lopen en in de praktijk feeling met de dieren te krijgen. Je kan nog zoveel boeken lezen, maar als je voor een dier staat is het toch anders.”

 

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een antwoord